logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE W200i - krótki czas pracy baterii po zalaniu, jak poprawić wydajność?

elemm 04 Paź 2008 01:29 1802 3
  • #1 5596672
    elemm
    Poziom 10  
    Witam!

Mam w tej chwili na stanie popowodziowego SE W200i. W 3 dni po zalaniu wylądował w spirytusie i został wymyty ale nie wstał. Jednak po miesiącu trafił na w. ultradźwiękową i o dziwo ożył. Wszystko działa ale problem jest taki że bateria trzyma koło 30 godzin przy małym użytkowaniu. Wcześniej było to kilka dni. Nie wiem czy to wina telefonu który gdzieś ssie prąd (niby nie nagrzewa się... ale nie wiadomo) czy też bateria ucierpiała po parogodzinnej kąpieli. Co obstawiacie? Czy da się jakoś podciągnąć parametry tego akumulatorka? Pytam bo nie chcę bez sensu kupować nowej bateri jakoż tel. i tak w ciągu paru dni wyląduje na Allegro.

Pozdro
  • #2 5596954
    jonas
    Poziom 19  
    Ocena: 21
    Spróbuj na innej baterii, nie tylko W200i ma tego typu akumulator.

Jaki jest pobór prądu włączonego telefonu? Można porównać ze sprawnym telefonem i coś więcej będzie wiadomo.
  • #3 5597008
    lejtnant
    Poziom 15  
    Ocena: 19
    Bateria bst36. Takie same są w k310, k510.
    Jak nie pomorze wymiana baterii to znowu PCB do wanny ultradźwiękowej, potem podlej na nockę Kontakt S, rano Kontakt U na godzinkę, znowu wanna z IPĄ. Kuracje powtarzaj do skutku, Kiedyś miałem takiego fona, kąpałem go przez 5 dni i działa :)
    Możesz przeparzyc PCB Hotem.
  • #4 5603425
    Fyszo
    Poziom 37  
    Ocena: 115
    Włącz telefon pod zasilaczem i zobacz jaki jest pobór prądu po wygaszeniu wszystkiego (brak podświetlania).
REKLAMA