logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmiany parametrów głośników LW800 8 Ohm i LW80H81 8 Ohm w WinISD

salius 09 Mar 2004 18:16 1965 4
REKLAMA
  • #1 539497
    salius
    Poziom 12  
    Już widziałem tutaj podobny temat:

https://www.elektroda.pl/rtvforum/ntopic86712.html

Chciałbym sie zapytać czy ktos wie jak się zmieniły parametry głosnika LW800 8 ohm w wersji LW80H81 wersja 8 ohm (LW80C41 wersja 4 ohm). Czy można w WinISD bezpiecznie podstawiać LW80H81 z paramterami LW800?? jeśli nie to jaką należy wziąć poprawkę i na czym sie skupić ??

Pytanie dodatkowe: czy jeśli parametry będą take same albo podobne to czy poprzez wzrost mocy z 60 do 90 W wzrosnie jego skuteczność?? jesli tak to o ile ?? ( bardziej mi zależy się dowiedzieć czy różnica bedzie odczówalna a nie dane tabelaryczne).

PS. Sądzę że zmiany parametrów będą, bo właśnie porównałem dane LW650 wersja 4 i 8 ohm z wersjami LW65C41 i LW65H81 i parametry się różnią.

Dziękuję za odpowiedź :D

-------------------------------------------------------------------------------

ee właśnie znalazłem parametry których szukałem :P pszystępuję do ich analizy :D dopalam WinISD i przystępuję do analizy później napiszę co mi wyszło :D

-------------------------------------------------------------------------------

zmierzyłem według tych danych to dwa praktycznie różne głośniki i LW800 jest lepszy od LW80H81 czy wam terz tak wyszło ???
  • REKLAMA
  • #2 539669
    Sound Wave
    Spec od akustyki
    Ocena: 31
    To, co ci wyjdzie może nie pokrywać się z rzeczywistością.... Pomiary mówią, że parametry eltaja są delikatnie mówiąc nie ścisłe.... Te dane zebrałem po wstępnym wygrzaniu głośnika
    Załączniki:
    • Zmiany parametrów głośników LW800 8 Ohm i LW80H81 8 Ohm w WinISD lw800.JPG (55.88 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 540334
    mdean
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    wojciech pieniak:
    nie mozna wierzyc glosnikom typu alphard, dopiero parametry beda prawdziwe,jak sam je wykonacz.Spojrz fs( nie wierze,ze glosnik 8 calowy ma tak niska czestotliwosc,ale nie o to chodzi) ,jest z dokladnoscia do trzech miejsc po przecinku, a Vas rowniez pomierzone z dokladnoscia do trzech miejsc, i wyszlo by im 30,000.
    Załączniki:
    • Parametry Glosnikow Alphard.xls (164.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 541670
    Sound Wave
    Spec od akustyki
    Ocena: 31
    To nie są ich pomiary.... sam to zmiezyłem w Speaker Workshop głośnik był poządnie wygzany a przed pomiarami dostał jeszcze na 20min 30 wat sinusoide przy 20Hz.... a jak widzisz sam napisałem że nie wieze w ich parametry.....
REKLAMA