logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LCD Sharp SA1E 32 - Jak włączyć menu serwisowe i sprawdzić licznik godzin?

jarczew77 19 Paź 2008 14:27 5577 3
REKLAMA
  • #1 5647015
    jarczew77
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Słyszałem iż w lcd Sharpa można włączyć menu serwisowe, w którym jest licznik godzin pracy matrycy . Czy ten lcd posiada go, jeśli tak to jak włączyc je? Czy to prawda ze sharp ma gwarancje na 50000godzin pracy matrycy ??(czy sprzedawca mi kit wciskał z ta gwarancja ?? )

Regulamin - pkt. 15. Proszę poprawić post. [@mirex]
  • REKLAMA
  • #2 5651954
    DIGITAL-PRO
    Poziom 23  
    Ocena: 59
    Witam
    Kolego jak domyślam się to chodzi o sharpa LC32SA1E
    Proszę:
    [3] Entering and exiting the adjustment process mode
    1) Unplug the AC power cord of running TV set to force off the power.
    2) While holding down the “VOL(-)” and ”INPUT” keys on the set at once, plug in the AC power cord to turn on
    the screen.
    3) Next, hold down the ”VOL(-)” and ”P( V)” keys on the set at once.
    Multiple lines of orange characters appearing on the screen indicate that the set is now in the adjustment
    adjustment process mode (the display is the same as normal startup), retry the procedure.
    4) To exit the adjustment process mode after the adjustment is done, unplug the AC power cord to force off the
    with the remote controller, once unplug the AC power cord and plug it in again. In this case, wait 10 seconds
    5) To remove “K” mode holding down the “VOL (-)” and “INPUT” kyes on the set at once (“K” disappears).

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 5652736
    mirex
    Poziom 43  
    Ocena: 1989
    Kolego jarczew77, ja też jestem raczej człowiekiem starej daty. Tym bardziej nie rozumiem, dlaczego nie chcesz pisać po polsku o co prosiłem już wcześniej.
    Ja rozumiem, że telewizor jeszcze stoi w sklepie a Ty tam chcesz sprawdzić te dane? Hmm... ciekawy sposób kupowania.
    Skoro Sharp ma gwarancję na 50000 /pięćdziesiąt tysięcy/ godzin pracy to chyba powinno być to potwierdzone stosowną kartą gwarancyjną? Nieprawdaż? Skoro sprzedawca tak mówi to może z własnej, nieprzymuszonej woli wystawi Ci stosowny papierek?

A wchodząc w funkcje serwisowe bez choćby pobieżnej znajomości elektronicznych terminów po angielsku, nawet dla tak prozaicznej przyczyny jak Twoja, to naprawdę nierozsądność. Delikatnie rzecz ujmując.

Zbędne posty usunięte [@mirex]
  • #4 5652737
    jarczew77
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    drodzy koledzy mi chodzi tylko o to zeby wejsc do menu aby sprawdzic ile ten telewizor juz przepracowal tzn sprawdzic w menu ilosc godzin przepracowanych bo nie chcialbym kupic produktu wystawowego ktury przepracowal juz powiedzmy kilka tysiecy godzin , a zapewnienia sprzedawcy mnie nie interesuja sharp daje na 50000 na przepracowanie matrycy wiec normalne ze nie chem kupowac produktu ktory jest juz lekko zuzyty i tylko dlatego chcem sie dostac do menu po to aby zobaczyc ile sprzet pracowal!!

wiec prosze aby ktos to napisal w jezyku polski albo chociaz powiedzial co nacisnac :)

Moderowany przez Mirek Z.:

W jakim celu został dokonany wpis w pierwszym poście? Dla ozdoby?
    W jakim celu pisałem przypomnienie w usuniętym poście: https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=5651979&highlight=#5651979 - sobie a muzom?
    Proszę poprawić tamten post zgodnie z zasadami pisowni oraz tak samo poprawnie i bez błędów ort. pisać kolejne.
    Ostrzeżenie - p.6, p.10.9 i p.15 regulaminu.

REKLAMA