logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zrobić diody LED migające w rytm muzyki? Instrukcje i podłączenie

genek_82 26 Paź 2008 00:28 2266 4
REKLAMA
  • #1 5668206
    genek_82
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam.. chciał bym zrobić takie cudo...
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    lub coś podobnego aby diody led mrugały w rytm muzyki.... i zalerzy mi na tym aby tych diud było duzo najlepiej tak jak na tym filmiku

Przeczytałem juz wiele tematów ale nadal nie rozumiem jak to wszystko podłączyć. Jak ktoś byłby taki miły i mi to wszystko wytłumaczyć byłbym bardzo wdzięczny..
  • REKLAMA
  • #2 5668610
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 835
    To jest analizator widma. Każdy słupek przedstawia jedno pasmo a jeśli jest to analogowy wskaźnik to masz wyodrębnione tyle pasm ile słupków (filtrami pasmowymi/pasmowo przepustowymi) i do każdego pasma jest dodana linijka LED - ot cały bajer. Linijkę na akurat 10 LED można zrobić z LM3914, LM3915 lub LM3916. Może takie coś?Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #3 5668828
    genek_82
    Poziom 11  
    witam...
    Czy te płytki na których jest to zamontowane można gdzieś kupić???
    Lub cały zestaw do montazu...
    Jak tak to prosze o link...
  • REKLAMA
  • #4 5668835
    fuutro
    Poziom 43  
    Ocena: 835
    Popatrz choćby Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany . To o co pytasz to kity.
  • #5 5669363
    genek_82
    Poziom 11  
    Dziękije za pomoc... Pewnie kupie coś w tym stylu Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Ale jeszcze poszukam większego...
REKLAMA