logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ALPHARD Magnum 345 - czy te kolumny sprawdzą się na weselach do 150 osób?

damus2005 29 Paź 2008 21:27 5816 6
REKLAMA
  • #1 5681455
    damus2005
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witajcie. Kolega chce zakupić takie kolumny i poprosił o pomoc. Ma do kupienia dwie za 2tys.

Powiedzcie mi jak to gra... czy ma rzeczywiście taką moc jaka jest podana? Da mu to rade zagrać na weselach (70/150 osób)? Bassu nie jest za mało?

Bardzo proszę o odpowiedź bo nic dokładnie na temat tego modelu nie znalazłem.

Z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 5682104
    DYLU BADBOY
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    Nie brałbym tego, bo na 99,9% parametry ma naciągane jak stare gacie.
    Na allegro jest pełno konkretnych kolumn w tej cenie.

A tak po za tym pasmo i co za tym idzie brzmienie tych kolumn nie jest najlepsze.
  • REKLAMA
  • #3 5682434
    DIGIPROCOMP
    Poziom 18  
    Ocena: 11
    Parametry parametrami, ale powiedź mi kto na nie zwraca uwagę na weselu? Gdzie grają same śląskie szlagry ;) Jak już ktoś spojrzy na kolumny to i tak pomyśli, że dobre bo duże.
  • REKLAMA
  • #4 6052417
    Seba319
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    Magnum 345 to jedne z najlepszych produktów jakie udało sie sklecić Alphard-owi i brzmią naprawdę dobrze (testowane na sklepie podpięte do końcówki V6, podczas próby jako, że sklep jest niewielki posypał sie tynk z sufitu). Jeśli jeszcze się nie zdecydowałeś to śmiało polecam.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 6054986
    mireczek14
    Poziom 22  
    Ocena: 11
    Słyszałem i niczym mnie nie zachwyciły.
    ->koleszka widzę, że ostro się wziołeś za reklamę Alpharda. Powiem ci, że do tego sprzętu nic nie mam :) Ale zobacz ten film i wytłumacz mi co przedstawiciel firmy miał na myśli mówiąc "pasmo przenoszenia tego mikrofonu jest yyyyyyy po prostu wspaniałe" ? http://www.infomusic.pl/video/item/1826517851,alphard_music_media_2008
  • #6 6055220
    Seba319
    Poziom 24  
    Ocena: 53
    mireczek14 napisał:
    Słyszałem i niczym mnie nie zachwyciły.
    ->koleszka widzę, że ostro się wziołeś za reklamę Alpharda. Powiem ci, że do tego sprzętu nic nie mam :) Ale zobacz ten film i wytłumacz mi co przedstawiciel firmy miał na myśli mówiąc "pasmo przenoszenia tego mikrofonu jest yyyyyyy po prostu wspaniałe" ? http://www.infomusic.pl/video/item/1826517851,alphard_music_media_2008

Nigdzie nic nie napisałem że mikrofony Alpharda są dobre! Napisałem w innych postach to co jest faktem, że Alphard robi dobre końcówki mocy i kilka głośników w tyk też kolumny Magnum. Na temat reszty sprzętu nie zabieram głosu, a to że robią sporo lipnych głośników i innego nieudanego sprzętu nie znaczy, że wszystko jest do niczego. Każda firma musi się jakoś rozkręcić, a Alphard ma coraz więcej porządnych konstrukcji P.A.. Pytanie było konkretnie o Magnum więc odpowiadam, że akurat te kolumny warto. Innego sprzętu poza P.A. nie polecam, choć pewnie znalazło by sie jeszcze trochę udanych konstrukcji.
  • #7 6060508
    DYLU BADBOY
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    A mnie ciekawie co to za głośniki?

Bo jak dla mnie Alphard nie ma głośnika, który dorównałby chociażby STX.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy kolumn Alphard Magnum 345 i ich przydatności na weselach do 150 osób. Część uczestników wyraża sceptycyzm co do deklarowanych parametrów mocy i jakości brzmienia, sugerując, że specyfikacje mogą być zawyżone, a pasmo przenoszenia i bas mogą być niewystarczające. Inni podkreślają, że Magnum 345 to jedna z lepszych konstrukcji Alpharda, dobrze sprawdzająca się w praktyce, zwłaszcza podłączona do wzmacniacza końcowego V6, z mocnym basem i głośnością odpowiednią na imprezy do 150 osób. Wskazuje się, że Alphard ma mieszane portfolio sprzętu, ale seria Magnum jest warta polecenia. Pojawiły się też porównania do innych marek, np. STX, które są uważane za lepsze pod względem jakości głośników. Ogólnie kolumny Magnum 345 mogą spełnić wymagania weselne, choć warto rozważyć alternatywy dostępne w podobnym przedziale cenowym.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA