logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Humax 5400z + Technisat Technicrypt Conax + TNK - brak obraz

zdzichw 05 Lis 2008 15:52 4200 4
REKLAMA
  • #1 5704605
    zdzichw
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z Humaxem 5400z i modułem dostępu conax f-my Technisat (Technicrypt CX). Po aktywowaniu w internecie karty TNK i włożeniu do modułu dostępu w tunerze nie mam obrazu ani dźwięku. Po pozostawieniu włączonego tunera na kanałach TVN-u celem złapania uprawnień nic się nie zmieniło. Tuner był włączony przez kilka godzin i nadal jest tylko informacja o braku kanału lub przekazie zakodowanym.
    Moduł jest rozpoznawany przez tuner poprawnie, tuner posiada wgrane najnowsze oprogramowanie ToH3.4HoT_ 11.2 (sprzwdzane było również na starszym sofcie).
    Czy ktoś miał podobne problemy z kartą TNK i modułem Technicrypt.
    Czy to wina modułu? Jak sprawdzić czy to moduł?
  • REKLAMA
  • #2 5704740
    darekace
    Poziom 16  
    Ocena: 6
    Aktywacja moze nastapic w ciagu 48 godzin chociaz zazwyczaj w ciagu minuty juz dziala.
    Upewnij sie ze karte wkladasz prawidlowo. Roznie to bywa. Raz sie wklada chipem skierowanym do dolu raz do gory.

Jesli masz mozliwosc to sprawdz modul i karte na innym tunerze. Moze problem byc z tunerem.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 5706305
    zdzichw
    Poziom 2  
    Wiem, że usługa może wystartować do 48h od aktywacji, ale od tego czasu minął tydzień a ekran czarny...
  • #5 5732967
    xentro
    Poziom 15  
    Ocena: 18
    Tak na przyszłość: najszybciej kartę aktywujemy przez tel kom :) najdłużej trwa aktywacja przez internet.
REKLAMA