logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepsze programy do analizy obwodów analogowych i cyfrowych poza PSpice?

TatOR 12 Lis 2008 23:45 5013 3
REKLAMA
  • #1 5732468
    TatOR
    Poziom 2  
    Witam serdecznie
    Wiem, że tytuł ten odstrasza stare wygi i brzmi może troszkę lamersko ale szukam jak najlepszego programu do szczegółowej anlaizy obwodów analogowych i cyfrowych. Czyli nie interesuje mnie PCB w szeroko rozumianym znaczeniu ale dokładna analiza, że się tak wyrażę zjawisk w obwodzie /przebiegów napięć i prądów, prądy podkładu, przebicia, szeroko pojęte obliczanie obwodu itd/.
    Baardzo proszę o podanie takich nazw programów oprócz Pspice rzecz jasna :)
    Z GÓRY DZIĘKUJĘ!
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 5733026
    Przem188
    Specjalista EDA
    Ocena: 155
    Ja używam świetnego i jednego z najlepszych symulatorów - B2Spice. Integruje się zEaglem i Cadstarem ( którego ja używam). O ile wiem,jest to czołówka jeżeli chodzi o możliwości. Oczywiście program umożliwia samodzielną pracę. Ma edytor schematów, bibliotek.Na stronie producenta : http://www.beigebag.com/ jest do pobrania wersja trial działająca 45 dni.

Natomiast jeżeli chodzi o inne proigramy to wyszukać takie bardzo łatwo, po prostu w Google wpisać A/D simulator lub Spice simulator a na pewno będziesz miał w czym wybierać.
  • REKLAMA
  • #3 5733404
    TatOR
    Poziom 2  
    Serdecznie Ci dziękuję!
  • #4 5768961
    elektronikeer
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Poza Pspice mogę Ci polecić micro cap, w którym jest dużo elementów cyfrowych, analogowe też są, simplorer czy lt spice. Ten ostatni jest trochę skomplikowany w obsłudze :)
REKLAMA