Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

CANON iP1800 miga 7 razy

17 Lis 2008 09:06 6972 7
  • Poziom 10  
    Witam, od pół roku jestem posiadaczem drukarki CANON PIXMA IP 1800 . Ostatnio drukarka zamiast drukować miga pomarańczowym światełkiem 7 razy oraz 1 raz zielonym i tak bez przerwy. Ponadto wyświetla komunikat tej treści "kaseta z atramentem jest zainstalowana nieprawidłowo...". Oczywiście kaseta atramentowa zainstalowana jest prawidłowo, napełniona jest tuszem (używam napełniacza). Przeinstalowywałem też sterowniki, próbowałem programiku iPTool, ale niestety po włączeniu drukarki programik się wiesza i nie działa. Nie wiem już co robić, w internecie nie mogę nic znaleźć. H E L P


    Podobny problem opisany jest Tutaj , ale niestety sposób w jaki został rozwiązany u mnie nie działa.

  • Poziom 34  
    Prawdopodobnie uszkodzony pojemnik z tuszem. Musisz zakupić drugi. Przed wymianą wyczyść styki w karetce.
  • Poziom 2  
    czy udało się coś zrobić z tą drukarką mam podobnie miga7/1 proszę o pomoc
  • Poziom 10  
    druka napisał:
    czy udało się coś zrobić z tą drukarką mam podobnie miga7/1 proszę o pomoc
    uszkodzony pojemnik z tuszem. Musisz zakupić drugi. Przed wymianą wyczyść styki w karetce.
  • Poziom 2  
    dzięki ale który pojemnik wymienić? po wyjęciu i włożeniu pojemnika czasami miga 5/1

  • Poziom 43  
    Stawiam że uszkodzona jest głowica drukująca a nie pojemnik z tuszem. Odsyłam do serwisówki - dowolna z rodziny IP - kody błędów takie same.

  • Poziom 34  
    W tym modelu nie występuje głowica jako część osobna. Problem jest w uszkodzeniu pojemnika z tuszami, na którym przyklejona jest taśma z pinami i to ona się przepala. Czasami powstaje jakiś niekontakt na stykach i zaleca się przeczyścić alkocholem za pomocą szmatki te piny i piny w karetce. CZasami kupujemy zamienniki które są już z reguły uszkodzone. Dlatego zalecam kupić orginalne pojemniki.
  • Poziom 10  
    ja wymieniłem pojemnik z tuszem czarnym na nowy oryginalny i problem znikł