logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić przekładnie w magnetowidzie ORION N700E po wymianie paska?

marza 25 Paź 2002 23:54 2331 3
REKLAMA
  • #1 57515
    marza
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Postanowiłem poruszyć temat ponieważ sprzęt leży w szafie i może by go ruszył. Więc problem zaczął się od tego że pękł pasek w magnetowidzie podczas odtwarzania po tym nie można było wyjąć kasety, a że musiałem ją wyjąć dokonałem tego kręcąc odpowiednimi kołami aż mi ją oddał. Kupiłem nowy pasek, założyłem i zaczęły się problemy. Magnetowid się poprostu wyłącza, jeśli go rozbiorę i pomogę ręcznie przy tych czynnościach przy których sobie nie radzi i wejdzie w tryb odtwarzania to już działa prawidłowo można nawet przewijać na podglądzie, ale wystarczy dać stop i play to pokręci silniczkiem i się wyłącza. Prawdopodobnie jest źle ustawiony na przekładniach, ale znaków kontrolnych nigdzie nie widzę. Jeśli macie jakieś pomysły, chętnie je poznam.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #2 57520
    Richi
    Poziom 39  
    Ocena: 143
    Jaki tam jest mechanizm, zregoly karzdy ma jakies znaki. Czy to silniczek nie daje rady czy raczej pasek sie slizga ?? a moze istnieje tam takzwany przelacznik wielofunkcyjny ktory jest odpowiedzialny za komunikacje mechanizmu z elektronika ????
  • REKLAMA
  • #3 57524
    VALENTINE
    Poziom 24  
    Ocena: 62
    Trzeba wymienic pozostałe 3 paski ,wyczyścić przełącznik funkcji i zsynchronizowac mechanikę.
  • #4 57722
    marza
    Poziom 15  
    Ocena: 17
    Dzięki za zainteresowanie, podmieniłem paski i wygląda na to że jest O.K.
    Poruszyłem temat na forum ponieważ zostałem wprowadzony w błąd przez "fachowca" od elektroniki tzn. jak mi padł pasek nigdzie w pobliżu nie mogłem takiego znaleźć więc zaniosłem sprzęt do warsztatu, gdzie wymieniono mi pasek i przez bardzo krótki okres czasu magnetowid chodził O.K, jednak po kilku dniach wystąpiła sytuacja opisana w pierwszym poście. Dziś podmieniłem paski, porównałem długości i okazało się że "fachman" założył po prostu za duży pasek.
    Dzięki za podpowiedzi.
    pozdr
REKLAMA