logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak dolutować kabelek do anteny w SparkLan WL-711A i TRENDnet TEW-501PC?

buska3 22 Lis 2008 17:02 1191 4
  • #1 5769990
    buska3
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Witam

Chciałby dolutować kabelek do anteny zewnętrznej ale do kart: SparkLan WL-711A oraz TRENDnet TEW-501PC.

Gdzie najlepiej kabelek wlutować. Jakby koś napisał i dał opis bym był bardzo wdzięczny.

Tak mam obecnie jak na zdjęciu ale nie jestem zadowolony.

POZDRAWIAM
    Załączniki:
    • Jak dolutować kabelek do anteny w SparkLan WL-711A i TRENDnet TEW-501PC? DSC000888.jpg (93.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • Pomocny post
    #2 5781060
    soltys_w
    Poziom 24  
    Ocena: 23
    wyrzuć to złącze i przylutuj kabel zamiast niego albo usuń rezystor, przez który idzie sygnał do anteny na PCB i wlutuj kabel do punktów lutowniczych dla złącza.

P.S. Wklejanie zdjęć nie jest trudne ;) a jakość Twojego pozostawia trochę do życzenia...
  • #4 5784147
    buska3
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Zrobiłem prawie tak jak pisałeś.

Dolutowałem się przed tym złączem a za lutem przerwałem ścieżkę, oplot dałem na drugą stronę bo tam jest wszędzie masa i miałem blisko do dziurki która była już oryginalnie, po drugiej stronie też przerwałem ścieżkę i teraz mam już w pełni sprawną kartę ze złączem rsma.

Dodaje jeszcze jedno zdjęcie które znalazłem w necie i posiłkowałem się.
    Załączniki:
    • Jak dolutować kabelek do anteny w SparkLan WL-711A i TRENDnet TEW-501PC? wn510g.jpg (88.24 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 5787524
    soltys_w
    Poziom 24  
    Ocena: 23
    Jeżeli uważasz, że jest ok, to OK. Jak na mój gust, to masz zdecydowanie za długą masę jak i nieekranowaną żyłę sygnałową. popatrz na zdjęcia jak w AP lutowany jest kabel ze złączem rpsma http://www.cipis.net/ovislink/1120AP/vrsek.jpg i pomyśl o kolejnym lutowaniu... ;)

Pozdrawiam!
REKLAMA