logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

problem z poczta-zapomnialem hasla-jak przywrocic??

km996 26 Lis 2008 22:06 19198 10
REKLAMA
  • #1 5787647
    km996
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam!!!
    Mam problem z wejsciem do mojej skrzynki e-mail - zapomnailem haslo lub mi ktos go zmienil. Nie mialem ustawionego przypomnienia haslabo mi to nie bylo potrzebne.... Potzrebuje sie tam zalogowac poniewaz mam tam wazne informacje a zalozenie nowej skrzynki nie wchodzi w gre... jest jakis sposob zeby sie tam zalogowac i zmienic na nowe haslo?? Mam program brutus ale to nie dziala .... Jest jakis inny sposob?? czekam na odp..??
    POZDRAWIAM
  • REKLAMA
  • #2 5787726
    adamas_nt
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 658
    Przy zakładaniu konta pocztowego podawałeś pytanie i odpowiedź oraz datę urodzenia. Na stronie logowania na konto jest przycisk: zapomniałem hasła. Wypełnij formularz i dostaniesz hasło tymczasowe.
    Jeśli widać gwiazdki w polu hasło można to odczytać programem Revelation lub podobnym.
  • REKLAMA
  • #3 5787945
    km996
    Poziom 10  
    no wlasnie w tym problem ze nie pamietam jakie tam dane wprowadzilem ..... jak to przy zakladaniu konto wpisywalem co mi sie nacislo a teraz mam tego skutki jest jakis sposob na to??

Dodano po 5 [minuty]:

pisałem takze do administracji i chcieli zebym im podal date urodzenia i kopie dowoduu tozsamosciu... a ja nie pamietam co tam wprowadzielm... to jest na portalu tlen.pl da sie cos z tym zrobic??
  • #4 5788035
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1396
    km996 napisał:
    chcieli zebym im podal date urodzenia i kopie dowoduu tozsamosciu...

Daty urodzenia nie pamiętasz ? Dowodu ( legitymacji ) nie masz? Podaj to co chcą i podają ci hasło . A nastepnym razem nie kłam i podawaj prawdziwe dane.
  • REKLAMA
  • #5 5788214
    km996
    Poziom 10  
    chodzi mi o to ze dane wprowadzone do ankiety przy logowaniu nie sa takie jak mam na dowodzie osobistym..... Jest jeszcze jakas szanasa zeby na tto kata wejsc??
  • #6 5788285
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 584
    Podałeś administracji serwera te dane o które prosili i napisałeś wyjaśnienie?
  • #7 5792307
    benbog
    Poziom 23  
    Ocena: 59
    ...Mój syn ma konto na interia.pl, widziałem jak wpisywał login "diablo" ale hasła już nie widziałem. Czy możecie mi pomóc wejść na jego konto, bo chciałbym poczytać jego pocztę, a szczególnie co piszą sobie z dziewczyną...
    Kolego km996, czy to czasem nie jest podobna do tej sytuacja? Każdy by tak chciał...
  • REKLAMA
  • #8 5792332
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 5793410
    Alexi
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Za czytanie cudzej korespondencji grozi odpowiedzialnosc karna ;-)
  • #10 5793537
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 5793601
    benbog
    Poziom 23  
    Ocena: 59
    hubertp i Alexi zdaje się nie zrozumieli aluzji, że w ten sposób można pomagać każdemu wścibskiemu, a o to mi chodziło. Zdaje się, że pytania o złamanie haseł są niedozwolone na forum? A koledzy tak ochoczo pomagają... A tymczasem jeśli ktoś ma bardzo ważne dane w skrzynce, to je kopiuje, a już tym bardziej strzeże hasła i nie podaje nieprawdziwych danych do rejestracji.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zapomniał hasła do skrzynki e-mail na portalu tlen.pl i nie pamięta danych podanych podczas rejestracji, takich jak pytanie zabezpieczające, odpowiedź ani data urodzenia. Próby kontaktu z administracją wymagały podania prawdziwych danych osobowych i kopii dowodu tożsamości, których użytkownik nie posiada lub nie pamięta, co uniemożliwia odzyskanie hasła standardową procedurą. W dyskusji zasugerowano użycie funkcji "zapomniałem hasła" dostępnej na stronie logowania oraz programów do odczytu ukrytych haseł w przeglądarce (np. Revelation). Poruszono także kwestie etyczne i prawne dotyczące łamania haseł i dostępu do cudzej korespondencji. Wskazano, że najlepszym rozwiązaniem jest podanie prawdziwych danych przy rejestracji i kontakt z administracją serwera, jednak w przypadku braku zgodności danych odzyskanie dostępu jest bardzo utrudnione.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA