logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór telewizora LCD do 2000 zł z cyfrowym Polsatem - co polecacie?

robertos08 27 Lis 2008 18:41 3252 7
REKLAMA
  • #1 5790485
    robertos08
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam,
    zamierzam kupic nowy tv do 2000zł. Posiadam cyfrowy polsat. Chodzi mi o długie bezawaryjne działanie. Co możecie mi polecić?
  • REKLAMA
  • #2 5800142
    marhio2000
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    reklamuje tutaj tego Sharpa jakbym byl przedstawicielem :)..
    Ale jak chcesz zeby chodzilo ci dlugo zainwestuj w sharpa tylko z Japoni. Do 2 tys. 26 cali sie znajdzie.
  • REKLAMA
  • #3 5801724
    robertos08
    Poziom 14  
    A marka Sony? kiedyś bardzo ceniona jak jest teraz?
  • #4 5802075
    marhio2000
    Poziom 11  
    Zawsze cena będzie świadczyć o jakości, wiec jak kupisz sony 26cali za 1tys i Sharp 26 za 1900zl to można się od razu domyśleć ze będzie różnica w środku. Mam do czynienia z Sharpami codziennie. Patrze na konkurencje i kiepsko reszta wygląda, ale pamiętaj Sharp ale z Japoni.
  • REKLAMA
  • #5 5802080
    milanogirl
    Poziom 13  
    Do 2000 znajdziesz 32 calowego soniaka (np. Sony 32V4000- Bravia HD Ready). Nie uważam, żeby Sony było złą marką, ale nie uważam też, żeby wyprzedzało inne na tyle, by tak windować ceny :P
  • REKLAMA
  • #6 6877497
    ROYTER
    Poziom 11  
    Ja polecam SONY BRAVIA 32V4200 lub 32V4000 to ten sam model i rozni sie tylko troszkę obudową,
    W salonach sony maja na niego teraz promocję 1999zł.
    TV ma naptawdę dobry obraz,kontrast 30000:1 i kilka funkcji poprawy obrazu no i teraz 5lat gwarancji.
    Widziałem jak działa ten tv i powiem że za ta kase chyba nic lepszego sie nie trafi.nie wiem jak działa z anteny dachowej ale na kablowce przez decoder po podłaczeniu przez 'euro" na nedznym kablu za 12zł jest naprawde dobrze.Oczywiście to żecz gustu i indywidualnych oczekiwań
    Ja przynajmniej go kupuje w srode.A ogladałem naprawde rózne marki u znajomych i nawet drozsze modele innych firm niekiedy gozej wyswietlaja.
    Poczytaj jeszcze opinie o tym modelu.
    Pozdro.
  • #7 6879924
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 6891707
    ROYTER
    Poziom 11  
    Zrobiłem jak pisałem wcześniej.Kupiłem SONY 32V4200 i przy okazji kabel PROFIGOLD do podłączenia decodera z tv(euro).Obraz naprawde mi się podoba,jest płynny,czern to czerń,mnustwo ustawień foni i wizji,żadnych smug na ekranie a co najważniejsze jak się chwile pobawi można ustawić obraz o naprawdę naturalnych barwach to dla mnie duza zaleta,mozna równiez o bardzo nasyconych ale osobiście nie lubję tak ostrych kolorów np trawy,drzew bo to nie jest naturalne.
    Sprawdziłem również na antenie dachowej i muszę przyznać że jest w miarę i nie ma śnieżenia czyli tuner tv jest ok.
    ZALETY:
    Bardzo ładny naturalny obraz,Równe podświetlenie matrycy,Szybka reakcja matrycy,Wysoki kontrast, Czerń głęboka,Bardzo ładny dźwięk jak na telewizor,Obraz z dvd rewelacja,Zdjęcia rewelacja (czytane z dvd), Kilka formatów wyświetlania obrazu,Nie posiadam kanałów HD ale myśle ze obraz bedzie poezja,Bardzo ładny i czysty dźwięk,Solidnie wykonany tv za rozsądne pieniądze(1999zł) w SONY CENTER i 5-letnia gwarancja (po zalogowaniu przyszła w ciagu 5 minut meilem w pliku pdf,pozostaje tylko wydrukować).
    Dopiero jak ma sie tv w domu to mozna zobaczyć co potrafi,ja jestem bardzo zadowolony z zakupu. Zczystym sumieniem polecam.
    Pozdro.

Dodano po 1 [godziny] 42 [minuty]:

Zapomniałwm dodać że kąty widzenia bez wpływu na obraz,patrząc nawet bardzo z boku.
    Pozdro.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji dotyczącej wyboru telewizora LCD do 2000 zł z cyfrowym Polsatem rekomendowane są przede wszystkim modele marki Sony oraz Sharp. Zalecane są telewizory Sharp produkcji japońskiej, szczególnie 26-calowe, ze względu na długą i bezawaryjną pracę. Sony jest oceniane jako marka solidna, oferująca modele o dobrym stosunku jakości do ceny, np. 32-calowe telewizory Sony Bravia 32V4000 i 32V4200 dostępne w cenie około 1999 zł z 5-letnią gwarancją. Modele te charakteryzują się wysokim kontrastem (do 30000:1), naturalnym odwzorowaniem barw, równomiernym podświetleniem matrycy, szybkim czasem reakcji oraz dobrym dźwiękiem. Użytkownicy podkreślają, że obraz z dekodera cyfrowego Polsat jest płynny i pozbawiony zakłóceń, a tuner telewizora dobrze radzi sobie również z sygnałem z anteny dachowej. Wskazano jednak, że skalowanie sygnału SD nie jest najwyższej klasy, co może wpływać na jakość obrazu z niepełnej rozdzielczości. Do podłączenia dekodera rekomendowany jest kabel euro (np. PROFIGOLD). Ogólnie Sony Bravia 32V4200 jest polecany jako optymalny wybór w budżecie do 2000 zł, oferujący solidną jakość obrazu i dźwięku oraz długą gwarancję serwisową.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA