Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Vista x64 Problem z kopiowaniem na pendriv'a (zwisy)

xamrex 02 Gru 2008 20:01 2012 10
  • #1 02 Gru 2008 20:01
    xamrex
    Poziom 28  

    Witam mam problem
    Gdy kopiuje pliki na Pendrive przez USB to komputer się zawiesza!
    Mam Viste x64 SP1
    W trybie awaryjnym działa (nigdy się nie zawiesiło)

    Nie jest to wina Pendriva bo mam kilka, i na wszystkich się wiesza, a jak sprawdzałem u kolegi na XP to tam nie było problemów.

    Jaka może być tego przyczyna?

    słyszałem, że to może być wina tej aktualizacji:KB938371

    0 10
  • #2 03 Gru 2008 10:06
    marek003
    Poziom 40  

    Ja miałem podobny przypadek przy trojanie. Przy czym ja miałem kłopot nie tylko z penem ale i wejściem na dyski.

    0
  • #3 03 Gru 2008 15:27
    xamrex
    Poziom 28  

    I jakim antywirusem usunąłeś tego trojana?
    Jaką miał nazwę?
    Ja mam Kasperskiego i nic nie wykrywa ;(

    0
  • #4 03 Gru 2008 15:33
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Czy objaw występuje na wszystkich portach USB?

    0
  • #5 03 Gru 2008 21:14
    xamrex
    Poziom 28  

    tak :(
    a w awaryjnym działa..
    to mnie zastanawia..

    0
  • #6 04 Gru 2008 00:22
    mat_ed
    Poziom 43  

    Wszystkie sterowniki poprawnie zainstalowane w tym od płyty głównej?

    0
  • #7 04 Gru 2008 11:03
    marek003
    Poziom 40  

    xamrex napisał:
    I jakim antywirusem usunąłeś tego trojana?
    Jaką miał nazwę?


    Na kompie był zainstalowany Avast. Wykrył trojana gdy uruchomiłem go ręcznie w trybie awaryjnym. (był stale uruchomiony a jakoś przepuścił trojana) Jak się nazywał trojan to ci teraz nie powiem pamiętam tylko że miał 32 w nazwie.

    Spróbuj może jeszcze sprawdzić jakimś antyrobakiem np. spybot'em. i załącz log z combofix'u i sdfix'u

    0
  • #8 04 Gru 2008 18:18
    xamrex
    Poziom 28  

    mnie się wydaje, że to nie trojan/wirus..
    Mam viste i combofix nie działa :(
    jak odpalam w trybie awaryjnym sdfix to wyłącza mi się konsola;(
    A jak w trybie normalnym to wyskakuje błąd..

    Czyli chyba będzie lipa z tymi programami..
    Spybot wykrył tylko 3 problemy (były to 3 cookisy) Więc nie wiem co to może być .. :(

    0
  • #9 05 Gru 2008 09:07
    marek003
    Poziom 40  

    Combofix nie działa w trybie awaryjnym?
    A sprawdziłeś kompa antyvirem w trybie awaryjnym (może być tryb awaryjny z siecią) - uruchom go z ręki zaktualizuj bazę i sprawdź ponownie.
    Sdfix włączasz w trybie awaryjnym i czekasz (nawet do 20 minut) Będzie cie informował (co robi i ile czasu mu to mniej więcej zajmie).
    Następnie uruchamia się znowu komputer (sdfix o tym poinformuje) i w normalnym trybie i wtedy sdfix kończy robotę.

    Dodam jeszcze że swego czasu combofix w zwykłym trybie nie uruchamiał mi się gdy na kompie był koń trojański "Win32:Patched-HN [Trj]" (ale wtedy inne programy też miały kłopoty z rozruchem).

    0
  • #10 05 Gru 2008 14:01
    xamrex
    Poziom 28  

    Jak włączam w trybie awaryjnym, to wyskakuje te okienko tylko na 0,5 sek i zaraz po tym znika.. :(
    Kompa sprawdzałem już kilkoma antywirusami,, w trybie awaryjnym ale to nic nie dało...

    0
  • #11 05 Gru 2008 15:04
    marek003
    Poziom 40  

    Załóż topik na forum pogotowie antywirusowe w komputery software.
    Tam sa specjaliści i doradzą ci ewentualnie jakim konkretnym programem przetestować w takim przypadku kompa.
    Napisz że nie możesz uruchomić combofixa nawet w awaryjnym antywirus nic nie widzi i nie możesz kopiować danych na pena.

    0