logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konfiguracja dwóch AP Air Live WL-5450AP i WL-5460APv2 dla PS3 Wi-Fi

borac 02 Gru 2008 20:09 1379 3
REKLAMA
  • #1 5810125
    borac
    Poziom 2  
    Witam.

posiadam internet radiowy do ktorego podlaczone sa dwa AP jeden ktory odbiera(Air Live WL-5450AP) oraz drugi ktory wysyla sygnal bezprzewodowo do mojego laptopa (Air Live WL-5460APv2).chcialbym aby moja konsola ps3 laczyla sie rowniez z AP poprzez Wi-Fi tylko nie wiem w jak to skonfigurowac??! PROSZE O POMOC :|
  • REKLAMA
  • #2 5810572
    soltys_w
    Poziom 24  
    Ocena: 23
    praktycznie to niewiele masz do konfigurowania - w PS3 znajdź sieć bezprzewodową z 5460 i połącz się z nią.

Jeżeli Twój dostawca indentyfikuje klientów po MAC, to 5460 musisz przestawić w tryb Gateway: port WAN jest na LAN2. W 5450 ustaw na stałe klonowanie MACa z karty WiFi laptopowej.

Powodzenia
  • REKLAMA
  • #3 5815625
    borac
    Poziom 2  
    Moglbys mi to wytlumaczyc krok po kroku bo jestem z tego zupelnie zielony,a chcialbym sobie to koncu ustawic??!! Z gory dzieki
  • #4 5819248
    soltys_w
    Poziom 24  
    Ocena: 23
    Z całym szacunkiem kolego, ale wszystkie wróżki z tego forum już odleciały. Napisz po kolei jaką masz konfigurację APC, AP, w jaki sposób odbywa się autoryzacja klientów w waszej sieci (po MAC, pppoe czy inaczej), czy Twój zestaw jest transparentny czy masz włączony routing/NAT. Jeżeli nie wiesz o co chodzi, to przynajmniej zaloguj się do AP i zrób zrzuty ekranu stron konfiguracyjnych - znacznie ułatwi to dalszą pracę.
REKLAMA