logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Różowe koło na obrazie z głównej kamery Nokia N73 - co może być przyczyną?

Pocieszny 03 Gru 2008 02:14 1928 4
REKLAMA
  • #1 5811564
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Ocena: 261
    Mam taki trochę dziwny przypadek w N73. Kiedy włączę główną kamerę, zamiast obrazu pokazuje się różowe koło(takie trochę rozmyte) na białym tle. Przy zmianie zooma widać że to koło się zoomuje. Na początku wydawało mi się że musi być uszkodzona kamera. Próbowałem już na 3 kamerach(jest to samo) więc to na pewno nie jej wina. Przednia kamerka pokazuje dobry obraz.

Jakieś sugestie co może być walnięte?

Telefon pojechał do serwisu CRC/Regenersis, więc pewnie go tam naprawią. Tak tylko z ciekawości pytam, bo pierwszy raz się spotkałem z tego typu usterką.
  • REKLAMA
  • #2 5839842
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Hm... z tego co udało mi się wyszukać, to taki stan rzeczy jest spowodowany uszkodzeniem filtra. Na stronie CRC napisali tylko, że wgrali oprogramowanie. Może jutro dostanę ten telefon, ciekawe czy go rzeczywiście naprawili ;)
  • REKLAMA
  • #3 5848482
    lizmar
    Poziom 16  
    Ocena: 19
    witaj
    objawem tego jest brak jednego z napięć na kemerze
    już pare razy naprawiałemtaki objaw
    najczęściej jest ukruszony stabilizator (nad złaczem lcd na płycie) napięcia 1,8V , trzeba na serwisowce znależc inne miejsce zkąd go mozna pobrać
    pomogę solucją na GG 6757082
  • REKLAMA
  • #4 5850273
    Pocieszny
    Poziom 38  
    Telefon jest na gwarancji, nie zamierzałem w nim nic lutować. W Warszawie wgrali nowy soft i pomogło, jestem w szoku :lol:
  • #5 5937664
    abracadabra
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    czy ktos to naprawil? filtr ten obok zlacza kamery podmienilem, czytalem by wymienic regulator napiecia obok zlacza lcd, jednak na serwisowce widac ze jest polaczony on raczej z karta sd a nie ma nic wspolnego z kamera, help
REKLAMA