logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaktualizować oprogramowanie w Nokia 6280 do najnowszej wersji?

08 Gru 2008 21:09 6599 13
REKLAMA
  • #1 5834998
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 5835142
    toon
    Poziom 28  
    Ocena: 67
    wejdz na stronę noki tam masz wszystko opisane,zdarza się ze takie aktualizacje, niekiedy konczą się w serwisie,więc decyzja należy do Ciebie pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 5835301
    Dexter23pl
    Poziom 26  
    Ocena: 30
    bez odpowiedniego box-u tego nie zrobisz. A nie wiem czy dodali w końcu obsługę tego telefonu w programie Nokia Software Updater. A jeśli już jest dodana to i tak musisz sprawdzić programem Nss czy masz odpowiedni product code.
    Polecam https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic794975.html
  • #4 5835776
    artusb
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Ściągnij sobie ze stronki noki program do uaktualniania oprogramowania, zasintaluj i poprowadzi Cię przez całą procedure program. nic trudnego naladuj sobie baterie na full.
  • Pomocny post
    #5 5837209
    i-punkt
    Poziom 25  
    Ocena: 9
    @toon i @artusb, nie wprowadzajcie w błąd! jedyna możliwość to box i fbus.
  • #6 5837297
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 5837307
    i-punkt
    Poziom 25  
    Ocena: 9
    nie zrobisz tego kablem usb, a specjalnie kupować sprzęt do jednego telefonu to ci się nie opłaca. odwiedź serwis a wgrają ci najnowszego flasha za 50 do 80 zł
  • #8 5837326
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #9 5837336
    Dexter23pl
    Poziom 26  
    Nie da rady.
  • #10 5838418
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #11 5838790
    toon
    Poziom 28  
    Ocena: 67
    o ile mnie pamięc nie myli, to robiłem aktualizacje tego modelu przez serwer,poprostu sobie poczytaj na stronie nokii, zainstaluj nokia software updater i po kablu usb,serwer odpowie czy jest nowsza wersja pod Twój produkt code.

Dodano po 2 [minuty]:

ale tak jak pisałem wczesniej, zawsze jest ryzyko uwalenia tel. przy takiej aktualizacji, małe bo małe ale jest
  • #12 5839272
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #13 5839608
    Dexter23pl
    Poziom 26  
    toon napisał:
    o ile mnie pamięc nie myli, to robiłem aktualizacje tego modelu przez serwer,poprostu sobie poczytaj na stronie nokii, zainstaluj nokia software updater i po kablu usb,serwer odpowie czy jest nowsza wersja pod Twój produkt code.

Dodano po 2 [minuty]:

ale tak jak pisałem wczesniej, zawsze jest ryzyko uwalenia tel. przy takiej aktualizacji, małe bo małe ale jest

Pamięć widocznie bywa zawodna.

A 6288 to ten sam telefon tylko inna obudowa i w zestawie dawali kartę pamięci 512mb.
    A te kody to wystarczy chwile się zastanowić a nie rozwijać tematu jeśli już kilka osób powiedziało że się nie da.
    Moim zdaniem temat powinien być już w koszu.
  • #14 5842047
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada telefon Nokia 6280 z oprogramowaniem w wersji V 06.10 i chce zaktualizować soft do najnowszej wersji za pomocą oryginalnego kabla USB. W dyskusji wyjaśniono, że oficjalny program Nokia Software Updater nie obsługuje modelu 6280, co uniemożliwia aktualizację przez USB bez specjalistycznego sprzętu. Do zmiany oprogramowania wymagany jest tzw. box serwisowy oraz interfejs FBUS, które pozwalają na flashowanie telefonu. Próba użycia kodu produktu z innego modelu (np. Nokia 6288) w celu obejścia ograniczeń programu jest ryzykowna i niezalecana. Alternatywą jest skorzystanie z serwisu, gdzie za opłatą (około 50-80 zł) można wykonać aktualizację softu. Wskazano również, że aktualizacja przez serwer Nokia jest możliwa dla niektórych modeli, ale nie dla 6280. Użytkownik napotkał problemy z programem NSS, który wymaga odpowiednich loaderów i katalogów produktów, których brak powoduje błędy. Podsumowując, aktualizacja oprogramowania w Nokii 6280 bez specjalistycznego sprzętu i wsparcia producenta jest praktycznie niemożliwa i wiąże się z ryzykiem uszkodzenia telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA