O widzę że kolega nie jest sam, bo ja mam ten sam problem.
Znalazłem raz wprost idealny głośnik--->BSW154II
Ale jak na złość nie można już go kupić w Polsce!!!
Wielka szkoda bo w Niemczech kosztuje ok.250zł a jest dobrej jakości i BR do niego 100L 33Hz.
Szkoda.
Coś taniego to znaczy dokładnie do jakiej kwoty?? 20m^2 to nie jest dużo i na pewno 30cm czy 38cm glosnik jest kiepskim pomysłem chyba że lubisz ogromną ilość basu . Jezeli chodzi o moc to 150W mocy znamionowej i 25 cm glosnik dadza rade do sluchania i do kina w takim pokoju.
Za 300 zł to nic dobrego nie kupisz mowa o aktywnym. Za 300zł to mozesz zrobic jakiegos suba na 20/80 i do 20mkw wystarczy chyba ze chcesz cos mocniej to proponuje 30/120... pozdr.
✨ Użytkownik poszukuje niedrogiego subwoofera do pokoju o powierzchni 20 m², kompatybilnego z amplitunerem Yamaha HTR-5930. W dyskusji pojawiła się propozycja modelu BSW154II, który cechuje się dobrą jakością i obudową BR o pojemności 100 litrów oraz częstotliwością rezonansową 33 Hz, jednak jest niedostępny na polskim rynku. Zwrócono uwagę, że do takiego pomieszczenia wystarczy subwoofer z głośnikiem 25 cm i mocą około 150 W, co zapewni odpowiedni bas do słuchania muzyki i kina domowego bez nadmiernego wzmocnienia niskich tonów. Kwoty rzędu 300 zł są niewystarczające na zakup aktywnego subwoofera dobrej jakości, natomiast budżet do 500-600 zł może pozwolić na znalezienie tańszego, ale dobrego modelu. Alternatywnie rozważane jest wykonanie subwoofera DIY z głośnikiem 20-30 cm i mocą 80-120 W, co powinno być adekwatne do wymagań pomieszczenia i amplitunera. Wygenerowane przez model językowy.