logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie kolumny do Denon 1507 zamiast Altus 110 dla lepszego basu i sopranu?

kszysiek2 19 Gru 2008 08:58 1173 6
REKLAMA
  • #1 5876493
    kszysiek2
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    witam, mam amplituner Denon 1507 i posiadam również altusy 110 , ,ale na altysach muzyka nie spełnia mojego oczekiwania,tzn,mało basu i sopranu,pomóżcie mi dobrać jakieś kolumienki.
  • REKLAMA
  • #2 5877062
    błecha
    Poziom 10  
    Tonsil Siesta lub Maestro S. Z tych kolumn basu będzie wystarczająco. A do jakiej muzyki to ma być i jakie pomieszczenie?
  • REKLAMA
  • #3 5877337
    przemo-lukas
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 144
    Jaką kwotą dysponujesz?
    W jak dużym pomieszczeniu ma stać Twój zestaw?
  • REKLAMA
  • #5 5880126
    A.Junski
    Poziom 13  
    że bas rozumiem, ale na brak sopranu w altusach ciężko narzekać...
    /ale, jak kolega wyżej napisał, kino domowe.../ kiedyś na altusach200 i yamaszce cr 620 było mi dosyć jednego i drugiego
  • REKLAMA
  • #6 5889854
    kszysiek2
    Poziom 10  
    mam pokój 30 m 2,ale kupiłem już kolumienki magnum Quantum 505 właśnie zaraz je będe testował m,myśle że mnie nie zawiodą
  • #7 5890613
    Dani66
    Poziom 30  
    Ocena: 66
    To może Polaris lub Scherzo, bas jest porządny :) i w Altusach wg mnie sopranu jest pod dostatkiem a w moim odczuciu to aż za dużo, ale każde ucho jest inne. I oczywiście zależy jaką kwotą dysponujesz.
    A co do tych Quantum to - są lepsze kolumny.

Podsumowanie tematu

✨ Posiadacz amplitunera Denon 1507 i kolumn Altus 110 zgłasza niezadowolenie z braku odpowiedniego basu i sopranu w odsłuchu muzyki. W odpowiedziach sugerowano kolumny Tonsil Siesta, Maestro S, Polaris lub Scherzo jako modele oferujące lepszy bas. Podkreślono, że Denon 1507 jest głównie przeznaczony do kina domowego, gdzie brak basu można uzupełnić subwooferem. Wskazano, że Altusy mają wystarczający sopran, a jego odbiór jest subiektywny. Autor dysponuje pokojem o powierzchni 30 m² i zakupił już kolumny Magnum Quantum 505 do testów, choć w dyskusji pojawiła się opinia, że istnieją lepsze modele niż Quantum. Poruszono także kwestie doboru kolumn w zależności od rodzaju muzyki, wielkości pomieszczenia oraz budżetu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA