logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Viessmann Vitopend 100 WHOA - wymiana/naprawa automatyki

danyboy 28 Gru 2008 20:49 5152 5
REKLAMA
  • #1 5915442
    danyboy
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam,

Mój piec odmówił posłuszeństwa. Serwisant po zdiagnozowaniu usterki powiedział że do wymiany jest automatyka sterująca piecem - część kosztuje 1200 PLN. Baaaardzo zabolało.
    Zastanawiałem się nawet nad wymianą całego pieca (nowy taki sam piec to koszt 2200) ale z różnych względów jest to niemożliwe albo mocno utrudniające życie - jest zima, miesięczne dziecko w domu i nie mogę sobie pozwolić na niewiadomo ile dni bez ogrzewania i ciepłej wody.

A może ktoś z forum zna kogoś z okolic warszawy kto byłby w stanie naprawić taką część aby uniknąć wymiany. A może jest to niemożliwe ?

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
  • REKLAMA
  • #2 5916284
    Marksrz
    Poziom 23  
    Ocena: 129
    wszystko sie da naprawic a w-wie tym bardziej
    zadaj to pytanie w innym dziale elektrody zapodaj zdjecie ,tutaj elektronicy rzadko zagladaja
  • REKLAMA
  • #3 7843838
    marekzx
    Poziom 1  
    Ocena: 1
    Cześć .Niestety mam taki sam problem urządzenie vitopend 100 whe6 24kW uszkodzona elektronika. proszę o info czy znalazleś kogoś kto naprawił uszkodzoną płytę główna ? mail tmarek(_at_)interia.pl
  • REKLAMA
  • #4 7845314
    mariusz.lubicz
    Poziom 24  
    Ocena: 145
    marekzx napisał:
    Cześć .Niestety mam taki sam problem urządzenie vitopend 100 whe6 24kW uszkodzona elektronika. proszę o info czy znalazleś kogoś kto naprawił uszkodzoną płytę główna ? mail tmarek(małpa)interia.pl

Jaka usterka? Co konkretnie sie dzieje? Ile lat ma ten piec ?
  • REKLAMA
  • #5 8667848
    kucykon
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Popierwsze nie piec tylko kocioł bo piec to kominek lub kaflok
    a plyta praktycznie jest nie do naprawienia zalezy co sie stalo koszt przeglądu plytki to okolo 150 zl diagnoza
  • #6 8667917
    omnixwp
    Poziom 18  
    Ocena: 137
    Jeżeli wiadomo, że jest uszkodzona, w dodatku nie do naprawienia, to po co diagnoza płytki? Wyglada to na jakieś naciaganie ludzi.
REKLAMA