logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Visual C# Express 2008] Jak przywrócić tryb design po ponownym otwarciu projektu?

niebieski326 05 Sty 2009 20:02 3551 5
REKLAMA
  • #1 5955232
    niebieski326
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Witam!
    Po zapisaniu i zamknięciu projektu a następnie ponownym otwarciu znikł mi tryb design. Jak go włączyć ponownie? - pytam ponieważ nie mogłem znaleźć, żadnej opcji typu Design mode.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 5955631
    ~sojer
    Poziom 27  
    Ocena: 24
    Problem pojawia się tylko w tym jednym projekcie? Jeśli tak to znaczy, że Visual Studio zepsuł ci projekt. Też się zmagamy z tym problemem w firmie i póki co nie znaleźliśmy dobrego rozwiązania.
  • REKLAMA
  • #3 5956414
    niebieski326
    Poziom 18  
    Ocena: 8
    Tak tylko jeden. O ile się nie mylę to w Visual Studio 2005 na dole okna edytora kodu był przycisk Design, jednak nie widzę tego w 2008. Pisałeś może o tym problemie do Micro$oftu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 5956825
    ~sojer
    Poziom 27  
    Ocena: 24
    Nie bo u nas to nie aż taki wielki problem. Średnio co godzinę oddajemy pliki do repozytorium kodu. Jeżeli projekt się w ten sposób psuje to tylko robimy restore wcześniejszej wersji.

Problem tkwi w tym, że do jednej z formatek zapisał się nieprawidłowy kod designera. A visual studio automatycznie wyłącza tryb designer dla całego projektu. Szukaliśmy w necie rozwiązania, niestety nikt nic nie znalazł.
  • REKLAMA
  • #5 6247886
    KJ80
    Poziom 11  
    Witam.
    Jest dokladnie tak jak napisal ~sojer. Przerabialem to samo w VB 2008. U mnie designer zniknal po tym jak zmienilem nazwe klasy odpowiadajacej nazwie kontrolki. Pozdrawiam
  • #6 7336493
    aniol1987
    Poziom 1  
    Miałem ten sam problem. Rozwiązań szukałem na necie, niestety nic nie znalazłem. Jednak po chwili udało mi się to rozwiązać:) Mam nadzieję, że trochę pomogę...
    W moim przypadku wystarczyło uruchomić plik danej formatki. Dla przykładu:

Jeśli w Solution Explorer macie plik Form1.cs, który również jest korzeniem dla takich plików jak: Form1.Designer.cs, Form1.resx, wystarczy uruchomić plik Form1.cs. Nie jestem pewien, ale z nazwy domyślam się, że plik Form1.Design.cs odpowiada za ten tryb, więc jeśli ktoś nadal ma błędy, być może chodzi właśnie o nieprawidłowości w tym pliku, bądź jego braku.
REKLAMA