logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak dźwięku w Windows XP po aktualizacjach, problem z DirectSound

tjkclub 08 Sty 2009 00:40 1119 4
REKLAMA
  • #1 5967045
    tjkclub
    Poziom 10  
    Mam taki problem mianowicie zainstalowałem winde, stery i było OK. Ściągały sie updaty do windy az pewnego razu zniknął dźwięk tzn nie mam głośniczka obok zegara, w panelu sterowania brak jakichkolwiek urządzeń audio a winamp wyświetla problemem DirectSound.
    W menadżerze urządzeń jest moja karta dźwiękowa bez żadnych różnych wykrzykników.

Pomocy po nie mam juz pomysłu na ten problem a windy nie mam zamiaru znowu stawiać na nowo.
  • REKLAMA
  • #2 5967161
    daxoo90
    Poziom 11  
    Nie Panikuj...!!
    Start > Panel Sterowania > Menadżer Urządzeń > Twoja Karta dzwiękowa > Odinstaluj Ją! > Zainstaluj Sterowniki od nowa !!
    W razie problemów pisz!
  • REKLAMA
  • #3 5967659
    tjkclub
    Poziom 10  
    To też juz robiłem.
    Wywaliłem dzwiękówke - nic nie dało, no to pomyślałem że coś z chipsetem może byc nie tak wiec wywalilem stery do dzwięku i chipsetu i zainstalowałem od nowa na najnowszych sterach i tez nic.
  • REKLAMA
  • #4 5968022
    komputerowyzarlok
    Poziom 2  
    EVERESTEM SPRAWDŹ DOKŁADNIE JAKĄ POSIADASZ KARTĘ DŹWIĘKOWĄ... PRAWDOPODOBNIE TO BĘDZIE WINA WIRUSA,,, ZESKANUJ SOBIE KOMPA JAKIMŚ LEPSZYM ANTYVIREM I POBIERZ STERY, Z TYCH NOWSZYCH... ODINSTALUJ I ZAINSTALUJ PONOWNIE STEROWNIKI, ZRESTARTUJ PCta I SPARWDZ CZY HULA... JESLI NIE, TO W NAJGORSZYM WYPADKU FORMAT I OD NOWA STAWIANIE SYSTEMU...TO NA SETE POMOŻE... (MIAŁEM IDENTYCZNY PRZYPADEK)
    POZDRO
  • #5 5968548
    daxoo90
    Poziom 11  
    A ja twierdze że jest inaczej!
    Zainstaluj najnowszego DirectX'a ponieważ wywala ci zapewne :
    DirectSound output v.2.2.12 error!
    A przypominam ze DirectSound to nic innego jak składnik pakietu DirectX, zapewniający zgodność kart muzycznych z oprogramowaniem użytkownika.
    A wiec Sprawdź jaką masz wersje DirectX'a
    Start > Uruchom > dxdiag

Brak dźwięku w Windows XP po aktualizacjach, problem z DirectSound

Jeśli jest to wersja poniżej 9.0c to ściągnij tego DirectX'a Link!
    Zainstaluj , zrób restart i sprawdź czy działa!?

Jeśli Dalej Jest coś nie tak jak trzeba to oczywiście pisz dojdziemy do tego co sie dzieje. ;)

Jak stwierdzisz ze pomogłem to wiesz gdzie kliknąć ale nie to żebym sie upominał! ;)
REKLAMA