logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik PCI Device dla Toshiba Satellite A105-S4074 - gdzie znaleźć?

hyper88 10 Sty 2009 12:31 7045 13
REKLAMA
  • #1 5976924
    hyper88
    Poziom 10  
    witam

Szukam sterownika do pci device , mój laptop to Toshiba Satellite A105- S4074.Szukałem na oficialnej strony Toshiby,ale coś mi to nie wychodzi.Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.

pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 5976989
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 170
    Nie wychodzi, bo "pci device" oznacza dziesiatki tysiecy urzadzen. Znajdz identyfikatory tego urzadzenia w managerze urzadzen, wlasciwosci, szczegoly, w postaci VID_1245&DPID_5678 a potem w googlu znajdz co to za urzadzenie, i dopero wtedy szukaj sterownikow.
  • REKLAMA
  • #4 5976998
    hyper88
    Poziom 10  
    Możesz napisać dokładnie jaki sterownik,bo po wpisaniu twojego linku niestety sie odświeża i pokazuje wszystkie.Z góry dzięki :)

Dodano po 4 [minuty]:

Odp.Platon. Gdy patrze szczegóły pisze, że:" Żadne pliki sterowników nie są wymagane dla tego urządzenia albo pliki te nie zostały załadowane".
  • #5 5977126
    Spacewalker
    Poziom 33  
    Ocena: 551
    otwieraja sie wszystkie bo nawet nie napisałes jaki masz system. jakie pytanie - taka odpowiedz.
    Juz chyba prosciej sie nie da ci tego podac "pod nos"
    jesli masz tego laptopa to chyba wiesz co instalowałes, a czego nie i wiesz ma czym sie skupic. ja mam do Dell pełny pack driverów i jak wymieniam system to laduje kazdy po kolei, czy mam jakies nie rozpoznane uzadzenia czy nie.
  • REKLAMA
  • #6 5977146
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    hyper88 napisał:

Odp.Platon. Gdy patrze szczegóły pisze, że:" Żadne pliki sterowników nie są wymagane dla tego urządzenia albo pliki te nie zostały załadowane".

Klikasz na PCI device - wlasciwosci - zakladka szczegoly i wybierasz identyfikator sprzetu i podajesz na forum.
  • REKLAMA
  • #7 5977296
    hyper88
    Poziom 10  
    W zakładce ogólne tylko pisze:

Magistrala PCI 7,urządzenie 6 , funkcja 3
  • #8 5977325
    mat_ed
    Poziom 43  
    Masz wejść do zakładki SZCZEGÓŁY a następnie podać identyfikator sprzętu.
  • #9 5977345
    hyper88
    Poziom 10  
    Gdy wchodze do zakładki SZCZEGÓŁY CAŁY CZAS PISZE:" Żadne pliki sterowników nie są wymagane dla tego urządzenia albo pliki te nie zostały załadowane".
  • #10 5977365
    mat_ed
    Poziom 43  
    Czy Ty nie klikasz czasami na szczegóły sterownika?
  • #11 5977411
    hyper88
    Poziom 10  
    TAK W MENADZERZE URZĄDZEŃ.A to gdzie się znajduje ten identyfikator sprzętu??
  • #12 5977426
    mat_ed
    Poziom 43  
    Czytaj ze zrozumieniem. Klikasz prawym przyciskiem myszki na mój komputer - wybierasz właściwości - sprzęt - menedżer urządzeń - odnajdujesz PCI Device , klikasz na nim prawym i wybierasz właściwości - następnie przechodzisz do zakładki SZCZEGÓŁY (piszę o zakładkach do góry masz tam jeszcze ogólne itd.) jak już wejdziesz w SZCZEGÓŁY rozwijasz listę i wybierasz identyfikator sprzętu ,który dajesz na forum.
  • #13 5977453
    hyper88
    Poziom 10  
    Nie wiem jak ty ale ja mam zakładki: ogólem ,sterownik i zasoby.Nie mam szczegóły.

Dodano po 56 [minuty]:

Karta graficzna zainstalowana , karta pcmia zainstalowana , karta sieciowa zainstalowana.Ciekawe czego to moze dotyczyć ???
  • #14 5978004
    gsm_virus
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 191
    hyper88 napisał:
    Szukam sterownika do pci device
    Pod jaki system operacyjny?
    hyper88 napisał:
    mój laptop to Toshiba Satellite A105- S4074.Szukałem na oficialnej strony Toshiby,ale coś mi to nie wychodzi.

Jak podajesz że laptop to Toshiba Satellite A105-S4074 to powinieneś znaleść informację na naklejkach że ten model jest oznaczony dokładniej jako PSAA8U-0LH02K . Oryginalnie był tam preinstalowany Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 (XP MCE), jak również opcja z Windows Vista.

Sterowniki => seria Satellite A100 PSAA8 - Win. XP MCE - PL
    Na początek zainstaluj "Chip Set Utility", bo nawet nie powiedziałeś czy po rozwinięciu w Menadżerze urządzeń listy z Urządzenia systemowe masz tam również niezainstalowane (z żółtym znakiem zapytania) urządzenia.
    Lub szukaj z nazwą "Chipset" na stronie podanej przez Spacewalker.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje sterownika do urządzenia PCI Device w laptopie Toshiba Satellite A105-S4074. Problemem jest brak identyfikacji konkretnego urządzenia, ponieważ w Menedżerze urządzeń nie pojawia się zakładka „Szczegóły” z identyfikatorem sprzętu (VID i PID), co utrudnia znalezienie odpowiedniego sterownika. Wskazano, że PCI Device może oznaczać różne komponenty, takie jak czytnik PCMCIA, karta sieciowa lub czytnik kart pamięci. Zalecane jest sprawdzenie systemu operacyjnego (oryginalnie Windows XP Media Center Edition 2005 lub Vista) oraz instalacja sterownika chipsetu z oficjalnej strony Toshiby pod oznaczeniem modelu PSAA8U-0LH02K. Podkreślono konieczność dokładnego sprawdzenia Menedżera urządzeń pod kątem niezainstalowanych urządzeń z żółtym znakiem zapytania i podanie identyfikatora sprzętu, aby precyzyjnie określić wymagany sterownik.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA