logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zablokować dostęp do wybranych stron internetowych, np. Nasza Klasa?

Bushu591 17 Sty 2009 17:37 6455 6
REKLAMA
  • #1 6012955
    Bushu591
    Poziom 16  
    Ocena: 4
    Witam. ChciaŁ bym sie dowiedziec jak mozna zablokowac dostep do wybranych przeze mnie stron internetowych. Moje siostry potrafią caŁymi dniami przesiadywac na N-K przez co rzadko mam dostep do komputera. ByŁbym wdzieczny za jakąs rade.
  • REKLAMA
  • #2 6012996
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6013032
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 6013061
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 6013107
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 6013146
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 6014102
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy sposobów blokowania dostępu do wybranych stron internetowych, takich jak Nasza Klasa, aby ograniczyć czas spędzany na nich przez domowników. Proponowanym rozwiązaniem jest wykorzystanie funkcji blokowania URL w programie antywirusowym Avast. Instrukcje obejmują kliknięcie lewym przyciskiem myszy na ikonę Avast w zasobniku systemowym, wybranie opcji Osłona WWW, następnie zakładki Dostosuj i blokowanie URL, gdzie można dodać adresy stron do zablokowania. Zaleca się również ustawienie hasła zabezpieczającego przed zmianą ustawień. Wskazano, że wpisanie konkretnego adresu (np. www.onet.pl) blokuje tylko tę stronę, natomiast użycie symboli wieloznacznych (np. *.onet.pl/* lub *onet.*) pozwala na blokadę całej domeny i jej podstron. Wyjaśniono pojęcie URL jako Uniform Resource Locator. W dyskusji pojawiły się także inne programy zabezpieczające, takie jak Sygate, jednak Avast jest polecany ze względu na skuteczność i dostępność funkcji blokowania stron.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA