Zamierzam kupic router z modemem ADSL do NETII po kablach TPSA, linia analogowa. Interesuje mnie przedzial cenowy do 200zl.
Co lepsze i dlaczego, moze macie jakies doswiadczenia ze sprzetem tych firm:
1.TP-Link TD-W8910G ADSL
2.PENTAGRAM Cerberus ADSL WiFi Lite 6331-42
Obecnie uzywam Cerberusa Lite P 6381-0 do kablowki i powiem szczerze, ze czasem trzeba go restartowac bo sie wiesza. Nie wiem czy to pojedynczy "feler" czy wszystkie pentagramy tak maja. Najlepszy bylby Linksys Router WLAN WAG200G-EU ADSL, ale to zupelnie inna cena.
W sumie to przemawia do mnie ten TP LINK, ma chipset Atheros i odkrecana antene (a to wazne bo moze zajdzie potrzeba wymiany na mocniejsza).
Przykladowe numery aukcji allegro (nie mam z nimi nic wspolnego!): 530043761, 524294341, 529214075.
Po opisach aukcji i wygladzie anten wynika:
TP LINK - antena 3dbi odkrecana
PENTAGRAM - 2 dbi wyglada na odkrecana
Jeszcze jedno - nie pamietam jak jest w umowie, czy mozna kilka kompow na jeden abonament podpiac czy tylko nie mozna wyprowadzac poza lokal? Jesli to pierwsze to bede musial zainwestowac w router/modem z TTL+1 niestety.
Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi.
Co lepsze i dlaczego, moze macie jakies doswiadczenia ze sprzetem tych firm:
1.TP-Link TD-W8910G ADSL
2.PENTAGRAM Cerberus ADSL WiFi Lite 6331-42
Obecnie uzywam Cerberusa Lite P 6381-0 do kablowki i powiem szczerze, ze czasem trzeba go restartowac bo sie wiesza. Nie wiem czy to pojedynczy "feler" czy wszystkie pentagramy tak maja. Najlepszy bylby Linksys Router WLAN WAG200G-EU ADSL, ale to zupelnie inna cena.
W sumie to przemawia do mnie ten TP LINK, ma chipset Atheros i odkrecana antene (a to wazne bo moze zajdzie potrzeba wymiany na mocniejsza).
Przykladowe numery aukcji allegro (nie mam z nimi nic wspolnego!): 530043761, 524294341, 529214075.
Po opisach aukcji i wygladzie anten wynika:
TP LINK - antena 3dbi odkrecana
PENTAGRAM - 2 dbi wyglada na odkrecana
Jeszcze jedno - nie pamietam jak jest w umowie, czy mozna kilka kompow na jeden abonament podpiac czy tylko nie mozna wyprowadzac poza lokal? Jesli to pierwsze to bede musial zainwestowac w router/modem z TTL+1 niestety.
Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi.