logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia N73 - Jak naprawić telefon po nieudanym flashowaniu Mt-Boxem przez USB?

spokoszeroko 26 Sty 2009 01:34 1000 3
REKLAMA
  • #1 6055403
    spokoszeroko
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Cześć! Flashowałem ją po USB, ładnie poszło ale nie trafiłem z językiem, więc dograłem tylko język a tu niespodzianka, tel. się nie włącza!!! Da się go postawić po USB Mt-Boxem? Phoenixem nie sczytuje mi go pod "dead" ponieważ Win informuje, że "nie rozpoznano urządzenia USB". Jest ponoć opcja w Mt-Boxie "Dead USB" ale gdzie? Mam DKU-2 i CA-53, póki co podziałam coś tym? Zamówiłem serwisowy kabel ale za pare dni dopiero dotrze. Dzięki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6056156
    piotrek198o
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Załaduj całego flesha i podczas bootownia telefonu wciśnij włącznik telefonu. Powinno ruszyć.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 6056761
    lary_zlw
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Jeżeli nie rozpoznaje sprzętu to jedynie kabel RJ Cię ratuje. Kiedyś mi tez jedna taka N73 nerwów napsuła.
  • #4 6056822
    spokoszeroko
    Poziom 19  
    Ocena: 20
    Tak, zamówiłem kabel bo nie wykrywa w ogóle fona.

Cześć! Mam kabel, flash wchodzi ale na końcu zawsze mam:

Post Flash serial tunning of phone....
    Pooling mode for full factory set...
    Phone not responding, try to set manually!

Jakie opcje trzeba zaznaczyć by postawić ten telefon?

P.S. Dobra poszłedł wyższy soft i choć te same komunikaty to telefon wstał, ale cóż z tego jak z tej wersji unlocka nie zrobię. Nie mam długo Mt-Boxa, jak zaniżyć soft? Bo po przysiśnięciu downgr mam:

BB5 Downgrade - - - - - - - - - - -
    Pins:
    Mbus 1, Box Tx 1, Box Rx 0, Bsi 0
    Phone not responding

Przedtem martwego go sczytywało a teraz lipa nawet na err.

No i zostawiłem go na jakiś czas bez baterii, podłączam, daję niższy flash nie po downgrade ponieważ i tak nie chciało wykryć tela tylko normalnie pod err, wykrył i flash. Teraz już tel. jest na odpowiednim sofcie. Ale teraz nie wiem czemu przy unlock pojawia się mi ligowanie do serwera? Parę locków już zrobiłem i nie było tego!!!? W wersji Mt 1_55 program po naciśnięciu unlock zwisa i nie czeka na TP

P.S. Zapomniałem napisać. Tel. przefleszowany na wersję pod unlock i unlock zrobiony. Dzięki i pozdrawiam.
REKLAMA