logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TV Thomson 52RW76EW nie reaguje na pilota, migająca dioda czerwona 3-5 razy

Tom4l 27 Sty 2009 15:54 3062 4
REKLAMA
  • #1 6062086
    Tom4l
    Poziom 2  
    Witam. Po powrocie do domu zauważyłem, że mój telewizor( model jak w temacie) nie reaguje na pilota. Po wybraniu programu dioda świecąca na czerwono na ok sekundę zaświeci się na kolor pomarańczowy i następnie przełącza sie znów na kolor czerwony. Później zaczyna już tylko migać 3 razy na czerwono, pauza i następnie 5 razy w kolorze czerwonym. Próbowałem również włączyć go za pomocą przycisków na telewizorze lecz występowało to samo zjawisko. W momencie gdy dioda zaczyna migać telewizor nie reaguję na żadne przyciski prócz odłączającego zasilanie. Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6063040
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #4 6063548
    Tom4l
    Poziom 2  
    No więc dziwnym sposobem mojego brata pozostawiliśmy telewizor w stand-by i po ok godzinie normalnie się włączył. Czy możliwe, że był on poprostu przegrzany?
  • #5 6064198
    radsat
    Moderator
    Ocena: 209
    Należy przejrzeć płytę pod kątem połączeń lutowanych, wymienić elki w przetwornicy, sprawdzić napięcia zasilające. Kolega wyżej przedstawił ci aplikacje gdzie szczególnie sprawdz zimne lutowania.
REKLAMA