logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gdzie znaleźć schemat elektryczny zmywarki Lozamet ZKS-06.1.U?

snoze 05 Lut 2009 12:21 3871 7
REKLAMA
  • #1 6105777
    snoze
    Poziom 13  
    Ocena: 37
    Poszukuje schematu elektrycznego zmywarki Lozamet ZKS-06.1.U
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6107308
    snoze
    Poziom 13  
    Witam
    właśnie go tam nie ma, a ja nie mam napięcia na silniku programatora, nie wiem jak się do tego bez schematu zabrać
  • REKLAMA
  • #4 6131030
    snoze
    Poziom 13  
    Witam jeszcze raz. Czy nikt nie ma schematu do mojej nieszczęsnej zmywarki?
  • REKLAMA
  • #5 6140411
    seba4270
    Poziom 14  
    Ocena: 60
    Witam.
    Schemat dostaniesz emailem od firmy Lozamet z Łodzi - producent.

Sprawdż hydrostat i jego przyłącze , przedmuchaj. Pewnie się zapchał /zawiesił. Po załączeniu napięcie dostaje się na elektrozawór napełniania , jak się napełni dopiero przełączy na programator. Ewentualnie spalona cewka elektrozaworu.

Pozdro.
  • #6 6140518
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1407
    Wodę pobiera bez końca ?Czy pobierze i wtedy rusza pompa myjąca a na silniczku brak napięcia?
    Napisz coś więcej, co się dzieje.
  • #7 6141040
    andrzej1959
    Specjalista AGD
    Ocena: 818
    Witam.
    Napięcie na silniczku jest wtedy jak nagrzeje wodę w zmywarce i w wyparzaczu .czyli sprawdź grzałki i termostaty .
  • #8 6247879
    mirek.mietne
    Poziom 1  
    witam
    ja posiadam schemat elektryczny takiej zmywarki
    podaj mi maila to Ci wysle
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Poszukiwany jest schemat elektryczny zmywarki Lozamet ZKS-06.1.U. W dyskusji zasugerowano, że schemat może być umieszczony pod programatorem, jednak w tym przypadku go tam nie ma, co utrudnia diagnozę braku napięcia na silniku programatora. Zalecane jest skontaktowanie się bezpośrednio z producentem Lozamet z Łodzi, który może przesłać schemat emailem. Wskazano również na konieczność sprawdzenia hydrostatu i jego przyłącza, które mogą być zapchane lub zawieszone, co wpływa na działanie elektrozaworu napełniania. Po napełnieniu woda powinna przełączyć zasilanie na programator. Dodatkowo sugerowano kontrolę grzałek i termostatów, ponieważ napięcie na silniku pojawia się dopiero po nagrzaniu wody. Jeden z uczestników dyskusji oferuje przesłanie schematu elektrycznego po podaniu adresu email.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA