logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do odtwarzania MIDI z bazą sampli i obsługą plików karaoke

carefree 11 Lut 2009 01:22 5179 2
REKLAMA
  • #1 6132786
    carefree
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam. Pytanie takie jak w tytule. A dokladniej, czy istnieje program, ktory ma wgrana baze sampli. Pare miesiecy temu mialem jedne z ostatnich klawiszy Rolanda. Sprzedalem bo to byl Workstation a nie Arranger, ale nie o to chodzi. Kiedy wgralem do nich pliki midi, bylem pozytywnie zdziwiony jak pieknie i realistycznie moga brzmiec pliki midi. Kiedy wlaczam jakikolwiek plik *.mid na komputerze wiadomo co slychac z glosnikow. Tego nawet nie mozna nazwac sztucznym dzwiekiem. I teraz pytanie. Czy zna ktos z was program, ktory odtwarza pliki *.mid wykorzystujac wlasna baze sampli? Milo by bylo, gdyby odtwarzal pliki *.kar (czyli karaoke) i wyswietlal tekst na monitorze. Mam dosyc pokazna baze tych plikow, wiec chcialbym uslyszec je tak jak graly na Rolandzie. Dziekuje i czekam na odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 6132889
    ZeeWolf
    Poziom 28  
    Ocena: 58
    Jeśli odtwarzasz MIDI na zintegrowanym audio (synteza FM), to się nie dziw. Byle jaki Sound Blaster od AWE32 wzwyż obsługiwał Wavetable - wystarczy zmienić wyjście MIDI w Panelu sterowania. Jeżeli nie posiadasz takowej karty, to żałuj, ale się nie łam bo jest masa programów realizujących Wavetable softowo, zwykle z użyciem SoundFont'ów: choćby pierwszy z brzegu w Googlach - SynthFont (darmowy). Do tego jeżeli dobrze poszperasz, możesz znaleźć banki z niemal każdego modelu Rolanda.
  • #3 6132894
    carefree
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Mam Sound Blaster X-Fi Platinum Fatal1ty Champion Series

Juz wiem o co ci chodzi. Roznica jest, ale to ciagle nie to. Czytalem troche i szukalem troche. Nie wiem czy to co napisze nie bedzie glupota. Z tego co rozumiem musze poprostu wrzucic do windowsa jakas porzadna baze soundfontow. Teraz pytanie. Troche sciagnalem tego, ale nie wiem jak je zainstalowac. Sa to pliki *.sf2 i *.sfpack. Jak i gdzie mam je wrzucic badz zainstalowac? Jeszcze jedno pytanie: czy da sie skads wziac cala baze z Rolanda Fantoma-X7, albo moze Yamahy Tyrosa 2?
REKLAMA