logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Schematy płytek ARTKELE: wskaźnik, sumator, preamp, kolektor graficzny

AruS1227 23 Lut 2009 14:38 2518 8
REKLAMA
  • #1 6192307
    AruS1227
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Ma ktoś schemat płytek ARTKELE nr 100, 131, 113, 065, jest to kolejno wskażnik wysterowania , sumator miksera, pre amp, kolektor graficzny

Schematy płytek ARTKELE: wskaźnik, sumator, preamp, kolektor graficzny
  • REKLAMA
  • #2 6200942
    MaliQ
    Poziom 12  
    Ocena: 15
    Prenumerowalem ta gazete od numeru 12/92 do 12/99 (jesli mnie pamiec nie myli), wiec moge Ci podac wykaz elementow do tych plytek, oraz bledy. Z tego co pamietam to ten stereofoniczny stół mikserski mial troche wiecej modułów. Czy ktos z Was wie dlaczego PE dokonał żywota ?
  • REKLAMA
  • #3 6201392
    AruS1227
    Poziom 10  
    wykaz elementów bardzo mi pomoże. A czy korektor graficzny jest stereofoniczny czy monofoniczny?
  • REKLAMA
  • #4 6202253
    MaliQ
    Poziom 12  
    To jest jak juz wczesniej wspomnialem stereofoniczny stól mixerski, umowmy sie ze w poniedzialek zrobie skany, i wrzuce tu na elektrode tj. pelne opisy, schematy wykazy czesci. Reczne przepisywanie mija sie z celem, blad przy przepisywaniu moze skonczyc sie tym, ze urzadzenie nie ruszy, albo pojdzie dym :)
  • #5 6207365
    AruS1227
    Poziom 10  
    W tym zestawie powinna być chyba jeszcze płytka zasilaćza do tego układu. Również bym prosił o skan spisu elementów itp dotyczącego tego układu
  • REKLAMA
  • #6 6213168
    MaliQ
    Poziom 12  
    ok nie ma problemu. tak wogole to tych modulow jest wiecej.
  • #7 6213364
    AruS1227
    Poziom 10  
    Jeżeli nie było by to problemem to poproszę o wszystkie moduły
  • Pomocny post
    #8 6228948
    MaliQ
    Poziom 12  
    Tak jak obiecywalem, wrzucam skany calego artykułu. Pierwotnie autor planowal modul "ECHO", ale pozniej zrezygnowal - nie wiedziec dlaczego. Pisze o tym module zebys nie szukal. Modułów nr 113 wg. schematu powinno byc 12 sztuk, modulow 169 - 13 sztuk. Skany plytek nie sa w skali 1:1, wiec czeka cie pomniejszanie. Ja bym sie nie podjął budowy tego urzadzenia...
    Załączniki:
    • Stereofoniczny stół mikserski.rar (9.66 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 6229338
    AruS1227
    Poziom 10  
    Z jakiego powodu?? buduje wzmacniacz wraz z mikserem. planuje wykorzystać tylko mikser i wskaźnik wysterowania, a poprosiłem o całą dokumentacje z ciekawości jak wygląda cały układ

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy schematów płytek ARTKELE o numerach 100, 131, 113, 065, które odpowiadają kolejno wskaźnikowi wysterowania, sumatorowi miksera, preampowi oraz korektorowi graficznemu. Uczestnicy potwierdzają, że jest to stereofoniczny stół mikserski z wieloma modułami, w tym modułem 113 występującym w 12 egzemplarzach oraz modułem 169 w 13 egzemplarzach. Jeden z użytkowników zapowiedział udostępnienie skanów całego artykułu zawierającego pełne opisy, schematy i wykazy elementów, podkreślając, że ręczne przepisywanie schematów jest ryzykowne ze względu na możliwość błędów prowadzących do uszkodzenia urządzenia. Wspomniano również o planowanym, ale ostatecznie nie zrealizowanym module "ECHO". W dyskusji pojawiła się prośba o skany i wykazy elementów także dla płytki zasilającej. Jeden z uczestników planuje wykorzystać mikser i wskaźnik wysterowania do budowy wzmacniacza, a pełna dokumentacja ma służyć poznaniu całego układu. Skany płytek nie są w skali 1:1, co wymaga ich pomniejszenia przed użyciem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA