logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio Sony XR5300R i zmieniarka CDX-51 - brak współpracy po podłączeniu

ozehini17 25 Lut 2009 17:49 2379 5
REKLAMA
  • #1 6203333
    ozehini17
    Poziom 11  
    Mam radio XR5300R i dokupiłem do niej zmieniarkę CDX-51. po podłączeniu jej do radia słychać tylko mechanizm w zmieniarce. a radio na chwilkę się wyłącza i gra dalej. Niestety nie da się go przestawić na stan zmieniarki. Czy ta zmieniarka może nie współpracować z tym radiem? czy problem może być gdzieś indziej? proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 6207010
    marsens
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    powinna działać, często w tycz zmieniarkach tworzą się zimne luty na złączu lub diody na szynie danych zwierają, może też być problem z radiem, czy zmieniarka reaguje na klawisz eject, napisz coś więcej najlepiej by było sprawdzić w jakimś innym radiu i upewnić się gdzie jest problem, tak na marginesie masz radio XR-C5300R bo jeśli by nie miało litery C to nie miałoby sterowania zmieniarką, choć pewnie takiego modelu nie było, ale to tak tylko informacyjnie
  • REKLAMA
  • #3 6207968
    ozehini17
    Poziom 11  
    zmieniarka po naciśnięciu guzika wysuwa magazynek. heh zgadza się, mam radio XR-C5300R.
  • REKLAMA
  • #4 6209851
    marsens
    Poziom 22  
    Ocena: 8
    czyli skoro nie możesz przełączyć na cd to brak komunikacji radia ze zmieniarką sprawdź lutowania na tej małej płytce gdzie jest złącze w zmieniarce
  • REKLAMA
  • #5 6210390
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Przedzwoń kabel czy nie ma przerwy bo powinno to pracować mimo że te puszki trwałością nie grzeszyły.

SławeK
  • #6 6239519
    ozehini17
    Poziom 11  
    dalej nic. kabel jest dobry. ta mała płytka też jest dobrze polutowana. Czy coś jeszcze może być w tym? A te diody na szynie danych. to na której to płytce? proszę mi wytłumaczyć dokładniej. ponieważ ja nie jestem elektronikiem
REKLAMA