logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Znikl dysk, po braku pradu przy defragmentacji O&O Defra

scrappy9 02 Mar 2009 23:38 1815 4
REKLAMA
  • #1 6228881
    scrappy9
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam :)
    tak jak w opisie... po zainstalowaniu na czysto Windows 7 (seven) 64 bit (osobny dysk C) postanowilem, poukładać pliki defragmentujac dwa pozostale dyski D i E - programem O&O Defrag 11 professional
    Dysk D ladnie sie "poukladal", wiec przystapilem do nastepnego, najwiekszego... wiem ze zdefragmentowalo sie po ~1 h 2% kiedy zanikl prad na ~1 sek. w tym czasie ukladany byl obraz gry.
    Przymusowy reset kompa i niespodzianka... winda nie widzi dysku, O&O defrag takze nie widzi.
    sciagnelem Testdisk i on widzi dysk, ale nic nie moze z nim zrobic - formatowac nie probowalem i to ostatnie co bym chcial zrobic :(
    chkdsk /E tez nie dziala, bo nie widzi dysku.
    Szukam w googlach, ale znalazlem przypadki, ze innym po takiej niespodziance widzi dyski.

W zarzadzaniu dyskami jest widoczny
    ale gdy biore inicjalizacje to mam do wyboru dwie opcje... MBR lub GPT niezaleznie ktora wybiore
    wyskakuje komunikat

Bardzo Prosze o jakas rade, podpowiedz, sugestie cokolwiek bo mi pomyslow brakuje
    moze da sie jakos skopiowac pliki na inny dysk, po czym sformatowac ten ? ;)
    czy jedynym wyjsciem jest format i nadzieja ze uda sie odzyskac jakies dane ?

Pozdrawiam
    Poprawiłem. (gsm_virus)
  • REKLAMA
  • #2 6228927
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6229015
    scrappy9
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    okzo owszem, ale w sprawach dyskow twardych jestem zielony, dlatego tez pomyslow mi juz brakuje, bo bylo ich tak niewiele. :/

z tym formatowaniem, to juz ostateczny pomysl ale poki co jeszcze szukam jakis programow pod DOS-a do zarzadzania dyskami/partycjami
    Sprobuje zainicjowac dysk przez nie, co dalej nie wiem, bo nie znam zasad, budowy (informatycznej) dysku, aby miec jakies przypuszczenia gdzie tkwi problem i jak go naprawic, dlatego szukam porady od kogos kto sie na tym zna.

pozdrawiam i dobranoc
  • REKLAMA
  • #5 6229106
    gsm_virus
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 191
    Tak więc kolego scrappy9, ponieważ tutaj nie musimy znać wszystkich błędów oprogramowania za 41euro, czekamy niecierpliwie na odpowiedz supportu O&O-Software pomocnym Tobie również może się okazać support microsoft Windows 7 (seven) beta teasters.
    W sumie dla Win.7 beta sam znalazłem
    Cytat:
    Using beta software comes with risks (your PC could crash, you could lose data, and there’s no technical support) and rewards (you get to see Windows before it’s released and help shape the future of our operating system by providing us feedback). So please be sure the rewards outweigh the risks for you before using the Beta
    :D

Czekamy na odpowiedzi wsparcia technicznego.
REKLAMA