logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

obrazy europy na żywo

Kuba19 08 Mar 2009 20:23 29947 8
REKLAMA
  • #1 6254931
    Kuba19
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    mam pytanie moze znacie jakies strony internetowe gdzie mozna ogladac zdjecia np europy, danego miejsca na zywo?? wiem ze jest taka strona internetowa bo kolega mi ja kiedys pokazal ale formatowal dysk i teraz nie mozemy tego odzyskac. nie chodzi mi tu o programy typu google earth bo one sa wyposazone w zdjecia sprzed kilku lat nawet z gory dzieki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 6256186
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 6256443
    zubel
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 129
    Możesz oglądnąć sobie pogodę . Filmy działają na wyobraźnię MUSISZ mieć znajomego hakera który by się włamał do NASA lub wywiadu . Podobno tam jest łatwiej!!!
  • REKLAMA
  • #4 6256567
    Bogdanor
    Poziom 27  
    Ocena: 32
    Możesz trochę pooglądać precyzując zapytania google, również co do kraju. Są to bardzo różne kamerki, prywatne, lecz i te do monitoringu ulic...
    http://johnny.ihackstuff.com/ghdb.php?function=summary&cat=18
    Ale z "konkretnym miejscem" to może być dużo trudniej, ja nie wiem. Kombinowanie z IP.
  • #6 6422305
    Kuba19
    Poziom 12  
    Ocena: 18
    nie nie o to mi chodzilo jest taka stornka cos w stylu google maps np dajesz sobie na widok z satelity, robisz zbliżenie i obserwujesz poruszające sie samoloty na lotnisku heathrow
  • REKLAMA
  • #7 6422367
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Ocena: 51
    Wątpię żeby coś takiego było.
  • #8 6424495
    Stary1952
    Poziom 32  
    Ocena: 242
    Wszystkie przekazy satelitarne ogólnie dostępne są przesunięte w czasie , nawet przekazy meteorologiczne . :cry:
  • #9 7586640
    LucasKrakow
    Poziom 17  
    Ocena: 42
    hehhe i widzisz ze sie zbliza samolot naciskasz przycisk i BUM
    ale masz pomysly.
    przeciez ci pisza koledzy ze takie cos jest niedostepne zewzgledow chociazby bezpieczenstwa.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy poszukiwania stron internetowych umożliwiających oglądanie na żywo obrazów satelitarnych lub kamer z różnych miejsc w Europie, z naciskiem na rzeczywisty, aktualny obraz, a nie archiwalne zdjęcia jak w Google Earth. Uczestnicy wskazują, że dostęp do transmisji satelitarnych na żywo jest ograniczony głównie do instytucji wojskowych i wywiadowczych, a publicznie dostępne dane satelitarne są zawsze opóźnione czasowo, nawet w przypadku meteorologii. Proponowane alternatywy to mapy pogodowe satelitarne w trybie near-real-time (np. NOAA, GOES, MODIS) oraz kamery internetowe monitorujące ulice lub miejsca publiczne, jednak ich zasięg i jakość są ograniczone. Próby znalezienia serwisów umożliwiających obserwację na żywo ruchu samolotów na lotniskach, takich jak Heathrow, są uznawane za nierealistyczne ze względów bezpieczeństwa i technicznych ograniczeń transmisji. Wskazano również na trudności z precyzyjnym wyszukiwaniem takich źródeł oraz potencjalne ograniczenia zoomu w przypadku ewentualnych transmisji na żywo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA