logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dialnet nie łączy się z internetem po instalacji Norton Antivirus na Windows XP SP3

morokko 12 Mar 2009 21:55 1042 2
REKLAMA
  • #1 6274000
    morokko
    Poziom 14  
    Kolega założył sobie Dialnet , zainstalował usługę i wszystko śmigało ładnie do momentu zainstalowania programu Norton antywirus . Aktualizacje wszystkie się ściągły i po restarcie kompa Dialnet siadł .Wyskakiwał błąd że awaria portu i jakieś inne bzdury . Deinstalacja i ponowna instalacja programu Dialnet nic nie dała , natomiast odinstalowanie Nortona powoduje że wszystko jest OK . Czy ktoś się zetkął z tym , czy jest jakaś rada na to ? Komp dwuprocesorowy , sytem to Win XP PL z SP 3 . Kombinowaliśmy jak koń pod górę , jeden wniosek Dialnet z Nortonem AV nie lubią być razem co jest oczywistą bzdurą gdyż Norton AV jest zwykłym programem antywirusowym i nie powinien mieć wpływu na połączenie z siecią Dialnet .Czy dialogowy program do łączenia z siecią jest niedopracowany ? Nadmieniam że u siebie mam podobną konfigurację i wszystko śmiga a jedyną różnicą jest to że mam stałe IP . Interesuje mnie rozwiązanie tego problemu gdyz niedługo skończy mi się umowa i stałe IP diabli wezmą .:(
  • REKLAMA
  • #2 6290882
    japi1969
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Napisz coś więcej, jaka wersja Nortona, itp. Nie znam Nortona na tyle aby Ci pomóc dokładnie ale popatrz w ustawienia lub firewalla może Norton poblokował porty
  • #3 6296799
    morokko
    Poziom 14  
    Witam , jest to Norton Antywirus 2008 , mam stałe IP i u mnie nic mi nie blokuje , u kolegi też nic widocznego nie blokokuje , podejrzewam że zmienne IP jakie jest obecnie w Dialnecie coś się gryzie z Nortonem , program dostepowy wyinstalowałem i zainstalowałem ponownie kilka razy i bez zmian - nie ma netu . Spróbuje jeszcze postawić system na nowo . Acha przed wgraniem Nortona necik śmigał ładnie . Nie jestem expertem w dziedzinie dialnetu i stąd moje zapytanie . Jeżeli coś trzeba zmienić w ustawieniach to proszę powiedzieć gdzie . Zaporę czy włączę czy nie to efekt jest taki sam czyli brak netu . Zaproponowałem koledze żeby sobie załatwił stałe IP ale to chyba nie jest właściwe rozwiązanie ...
REKLAMA