logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Konstrukcja programatora do radiotelefonu Maxon SL70v2 - pytania i tłumaczenie

SQ9MEM 20 Kwi 2004 18:03 2388 4
REKLAMA
  • #1 604053
    SQ9MEM
    Poziom 29  
    Ocena: 279
    Zwracam się z prośbą o pomoc w następującej sprawie-
    Chciałbym skonstruować programator do raio telefonów Maxon (konkretnie Sl70v2) i mam następuące problemy:
    1. Chciałym prosić o przetłumaczenie rosyjskich napisów na schemacie (a w szczególności dotyczących diod)
    2. Prosze o dokładniejszy rysunek gniazda, bo ten na schemacie jest niedokładny i nie moge się zorientować, co gdzie podpiąć
    3. Chciałbyn uzyskać informacje, gdzie można kupić wtyczke do tego radiotelefonu lub jakie ona ma oznaczenie (typ)
    4. Czy da się programować na Celeronie 366 Mhz?
    Dzięki za ew. pomoc
    PS. Załączam schemat
    Załączniki:
    • Konstrukcja programatora do radiotelefonu Maxon SL70v2 - pytania i tłumaczenie maxon_2.gif (9.91 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 604783
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 753
    Cześć !

Pomogę Ci troszeczkę .
    W załączniku jest tłumaczenie rosyjskich opisów ( gdybym się pomylił , proszę mnie poprawić :D )

Po lewej stronie schematu masz wyprowadzenia "dużego" RS-a ( 25 pin ) .
    Jeżeli w kompie masz "małego" RS-a ( 9 pin ) , musisz zrobić przejściówkę .

Po prawej , to numery wyprowadzeń dla różnych wtyczek do radia.
    W kółkach są napięcia . Łączysz 5V z 5V i 9V z 9V.
    Załączniki:
    • Konstrukcja programatora do radiotelefonu Maxon SL70v2 - pytania i tłumaczenie maxon_2bw.JPG (52.45 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 747962
    SQ9MEM
    Poziom 29  
    Dzięki za pomoc. Wiem, że już trochę czasu minęło, ale mam następujące pytanie - czy to właściwe rozwiązanie, że niektóre kondensatory elektrolityczne (widać na powyższym chemacie) są podłączone plusem do masy, która tak naprawdę jest minusem ?
  • REKLAMA
  • #4 748357
    generator
    Poziom 20  
    Ocena: 32
    Tak jest ,jest to właściwe podłączenie jeśli masz wątpliwosci to spójż w notę kat. do MAX-ów tam jest wszystko opisane. :idea:
  • #5 750268
    SQ9MEM
    Poziom 29  
    Ok. jak tak to w porządku. Mam teraz następujące pytanie (ponawiam) - czy jest szansa zaprogramować ten radiotelefon na kompie Celeron 366 96, MB RAM, ponieważ czytałem, że jest do tego potrzebny wolny komputer. I jeszcze jedno - czy można w tym modelu wyłączyć autosqelcha - wiem, że można wyłączyć reakcje na tony SAT, ale nie wiem, jak zrobić, żeby nie trzeba było cały czas trzymać przycisku od odsłuchu (przeróbka nie wchodzi w gre - zamontować wyłącznik to chyba każdy umie). I jeszcze jedno: czy oprócz programu SMP6001 jest jakiś inny do tego radiotelefonu (np. nowszy)?
REKLAMA