logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Asus Supreme-fx rev 1.04G - jak podłączyć wiele urządzeń audio jednocześnie?

mik12v 22 Mar 2009 21:01 2374 2
REKLAMA
  • #1 6318316
    mik12v
    Poziom 11  
    Witam,
    mam problem z tą dziękówką mianowicie chcę sobie podłączyć pod tą kartę głośniki z creative/a tzn 3 x jack (1xgłośniki przód, 1xsub, 1x głośniki tył) i dodatkowo do tego 1x jack z wieży technics, oraz 1x jack ze wzmacniacza unitra i chcę żeby to wszystko grało równocześnie i właśnie tutaj występuje problem, bo nie umiem tak ustawić by wszystko grało razem bo jak podłącze np jacka ze wzmacniacza i dam na głośniki przednie to wtedy wyłącza mi się dzwięk w przednich głośniczkach z creative'a. Wie ktoś jak to może zrobić, bo podejrzewam że jest to wina chyba sterowników albo jakiegoś oprogramownia. Na koniec pragnę jeszcze dodać ze miałem wczesniej MOBO z Gigabyte z wbudowaną dźwiękówką i tam wszystko działało jak należy tzn wszystko razem Wink...Z góry dziękuję za pomoc Smile...
  • REKLAMA
  • #2 6318665
    kuba2102
    Poziom 20  
    Creative, dobra firma i napewno jets opcja zeby wszystko na raz gralo. Tak samo jak Realtek ma w swoim oprogramowaniu ustawienie 7.1 glosniki tak samo ustaw w swoim oprogramowaniu creative to samo, jesli nie masz oprogramowania pobierz je ze strony producenta
  • #3 6324225
    mik12v
    Poziom 11  
    No właśnie takiej opcji nie mogę nigdzie znaleźć w panelu Sterowania SounMax - czyli po prostu sterownikach z tej dźwiękówki...Karta ta działa na płyci Asus Striker, ale wiem że do wielu innych Asusów też była montowana międzi innymi do P5N32...System 5.1 na moich creativach umiem ustawić, ale np żeby grały wszystkie głośniki z taką sama mocą stereo tzn tylnie tak samo głosno jak przednie to już się nie da, ponieważ mogę ustawić tylko jedne głośniki jako przednie i tylko jedne jako tylne, a niestety nie da sie zrobić, by wszystkie grały jako przednie...Czy wie ktoś jak może sobie z czymś takim poradzić??
REKLAMA