logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wifi i system x64 - internet strasznie "zwolnił"

goofy3 08 Kwi 2009 18:53 1614 2
REKLAMA
  • #1 6389728
    goofy3
    Poziom 10  
    Witam,
    Mam poważny problem z WifI. Miałem router tp-linka i sieciówkę gigabyte GP01WS. Problem polegał na tym, że po paru dniach od zainstalowania pożyczonych systemów 64bit (Vista HP, XP) net strasznie zwalniał, zasięg też zaczynał wariować. Uznałem że to wina tego "super" routera, więc zmieniłem go na D-Link'a DIR-300. Niestety ciągle to samo. Nie mając innego wyjścia, zmieniłem sieciówkę na D-Linka DWL-G520. Niestety, nic to nie dało... ok 5dni temu zainstalowałem XP 64-bit i dzisiaj net koszmarnie zwolnił... Nie mam już kompletnie pomysłów, na 32bit systemach wszystko śmiga idealnie, a na 64bit taki zonk... Stery do sieciówki mam netgear_atheros_XP_64bit_wireless_network_card, z tego co czytałem nikt nie miał z tym problemów...

Tak więc moje pytanie, czego to może być wina, ja już nie mam kompletnie pomysłów co z tym zrobić....

Reszta configu kompa:
    C2D E8400 3,0Ghz
    A-Data EE 2x2GB CL4 800Mhz
    Asus P5K
    Asus EAH4850 512MB
    WD640GB
    Corsair 520W

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6389887
    tronic1
    Spec od komputerów
    Ocena: 1104
    Sprawdź na firmowych sterownikach do karty.
  • #3 6392062
    goofy3
    Poziom 10  
    Dzięki, spróbuję jak wrócę do domu, kartę kupowałem przed ukazaniem się oficjalnych sterowników 64bit do karty, wszyscy polecali te co mam obecnie, może te rozwiążą problem. Chociaż wydaje mi się że to jest coś innego, gdyż na innej sieciówce było to samo... Może sieć torrent na 64bit systemach generuje więcej pakietów i zapycha router?

Pozdrawiam

EDIT: teoretycznie pomogło, net chodzi szybciej niż wcześniej, lecz siła sygnały z 50-60% spadła do 30%, a szybkość transmisji do 36mbps....
REKLAMA