logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony KV-29LS60K - brak reakcji, dioda nie świeci, możliwa usterka modułu sterowania?

RysiekM 08 Kwi 2009 21:04 1441 3
REKLAMA
  • #1 6390390
    RysiekM
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Telewizor jak w temacie, po włączeniu martwy. Dioda nie świeci, nie miga. Napięcie 5V na procesorze jest. Charakterystyczne, że niekiedy przy załączeniu wyłącznikiem sieciowym załączy się chwilowo W.N. i znika. Dioda cały czas nie świeci i brak reakcji na pilota. Czy możliwa usterka w module sterowania ? Nigdy nie miałem tego chassis w naprawie. Nie ma też widocznych zimnych lutowań. Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 6391121
    Dorian Olech
    Poziom 29  
    Ocena: 251
    Kolega uczepił się słowa " prawie", pewnie ma nawet racje, ale piszczy zazwyczaj bieda :D. Obejrzyj dokładnie druk, zwłaszcza układ zasilający WN, oczywiście, sprawdź napięcia na liniach SDA i SCL. Moduł sterowania jest bardzo prawdopodobny.
  • #4 6402893
    bogred
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 276
    Ja mam ułatwione diagnozowanie, gdyż mam już dość bogatą kolekcję tych modułów z różnymi usterkami i w razie potrzeby wstawiam swój z wiadomą usterką. Jeśli nie ma takiej możliwości, zawsze pozostaje pewna doza niepewności.
REKLAMA