Fonec napisał: cinekk napisał: . Zadne czyszczenie itp. raczej tutaj nie pomoże.
cinekk napisał: Jak czasami nie świecą to tylko sprawdz styki, bo to na 100% nie wina samego telefonu tylko tej płytki od klawiatury więc pewnie wystarczy wyczyścić,
cos szybko zmieniasz zdanie raz piszesz ze to "nie styki" a zaraz ze to pewnie styki
Fonec : bo gdy pisałem pierwszą odpowiedź to byłem na etapie jak reszta tutaj gdybania

a gdy pisałem drugiego miałem już za sobą etap ślęczenia pół nocy nad serwisówką i naprawy braku podświetlenia w takiej noki
A więc tłumacząc tak najprościej, podświetlenie w nokii wygląda tak... kilka diód pod wyświetlaczem i kilka na płytce z klawiaturką z czego jak pod klawiaturką wariuje a pod wyświetlaczem jest oznacza to że HW nie padło bo jedno i drugie jest zasilane z tego samego źródła i najpierw zasilanie idzie do złącza do klawiaturki a potem na wyświetlacz.
Czyli, jak wariuje podświetlenie klawiszy a pod wyświetlaczem jest Ok to oznacza że coś nie łączy na stykach klawiaturki i to chyba koniec tematu, jak ktoś sie dalej chce kontynuować swoje domniemania to odsyłam do serwisówki.