logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

zlecę napisanie programu na ATtiny13

mafia896 12 Kwi 2009 18:42 1900 2
REKLAMA
  • #1 6406494
    mafia896
    Poziom 10  
    Witam wszystkich zainteresowanych
    Jak w temacie zlecę napisanie programu na ATtiny13

Wielkością wejściową procesora jest sygnał standardowo dostępny na wyjściu odbiornika modelarskiego, czyli impulsy o czasie trwania 1-2ms i okresie powtarzania 20ms. W zależności od czasu trwania impulsu procesor zmieniał by swój stan na wyjściu albo na wysoki albo a niski czyli np sygnał większy od 1,5ms na wyjściu stan wysoki a sygnał mniejszy od 1,5 stan niski
    Dobrze by było aby wielkość wejściowa przy której procesor zmieniał by san swojego wyjścia można by zmieniać za pomocą potencjometru

Więcej pytań na PW
    GG 10232992
    Interesuje mnie aby ktoś napisał program oraz przesłał mi np 2 zaprogramowanie układy do testów
    Wszystko oczywiście wynagrodzę pieniężnie
  • REKLAMA
  • #2 6406590
    mariann
    Poziom 39  
    Ocena: 647
    Witam
    Nie pamiętam gdzie, ale na którejś stronie chyba modelarskiej widziałem taki gotowy układ na procesorze. Był tam też program, którym można go zaprogramować. Powinieneś poszukać, ale jak wolisz zapłacić, to ...
    Dodam, że serwo modelarskie można też przerobić, by działało w podobny sposób. http://www.elportal.pl/pdf/k13/33_01e.pdf
    Pozdrawiam
  • #3 6407377
    mafia896
    Poziom 10  
    Tak widziałem ten układ lecz był on na attiny12 a ten ma max napięcie 5,5V trzeba by stosować stabilizator a chodzi o wagę urządzenia oraz możliwość kalibracji za pomocą potencjometru a w tamtym układzie dane były zadane na stałe w programie

Przecinki się kłaniają!
REKLAMA