logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto iść do rocznej szkoły policealnej na technika elektryka po liceum?

cerui 18 Kwi 2009 21:54 1246 4
REKLAMA
  • #1 6430645
    cerui
    Poziom 11  
    Witam.
    Kończę w tym roku liceum.
    Czy dobrym wyjściem byłoby ukończenie 1 rocznej policealnej szkoły na technika elektryka?

Co do studiów nie czuję abym mógł je zdać, więc nie chciałbym niepotrzebnie tracić roku.

Proszę o jakiekolwiek o podpowiedzi :)
  • REKLAMA
  • #2 6430676
    jacur
    Poziom 32  
    Ocena: 295
    Jeżeli chcesz mieć papier to będziesz Go miał. A twoje umiejętności i tak sprawdzi przyszły pracodawca.
  • REKLAMA
  • #3 6430709
    cerui
    Poziom 11  
    Tak, zależy mi aby zdać egzamin (teorie i praktyczny), zdobyć papier i pójść do pracy (elektryk na budowie itp). Podobno praca w zawodzie wyrabia umiejętności praktyczne (podparte teorią ze szkoły).
  • REKLAMA
  • #4 6431342
    xml2000
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Z całym szacunkiem ale w ciągu roku wykształcić elektryka (który zna się na swojej pracy ) to trzeba być geniuszem :). Ja uczę się jako elektronik w technikum 4 letnim i interesuje się tym sam jakieś 3 lata i dalej mam wątpliwości co do mojej wiedzy teoretycznej i praktycznej . Znaczy nie chcę sie podjąć samodzielnej poważnej pracy np uruchomienie sterowania maszyny lub coś podobnego więc w czasie nauki proponuję poszukać pracy pod okiem starszego doświadczonego elektryka .
  • #5 6494734
    cerui
    Poziom 11  
    Rozumiem. W wakacje biorę się do czytania "Podstaw elektrotechniki" i paru innych książek, natomiast w ciągu roku szkolnego będę się przykładał i mam nadzieję, że zdam egzamin zawodowy.

Co do umiejętności, pierwsza praca na pewno będzie wyzwaniem - ale jestem młody i się szybko uczę.
REKLAMA