logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ricoh FT3213 - wysypujący się developer i problem z podawaniem papieru

Goshky 29 Kwi 2004 22:02 1249 3
REKLAMA
  • #1 619175
    Goshky
    Poziom 20  
    Ocena: 31
    Dziś byłem przy takiej maszynce, niestety strasznie brudna i bak jakichkolwiek danych co było kiedy wymieniane ale najbardziej martwi mnie to, że sporo w niej developera. Jak wyjąłem wywoływaczkę to nie widać, żeby się gdzieś z niej sypało. Macie pomysł dlaczego mogło się tak porobić. Czy lubi padać jakaś uszczelka czy co :?:

A czy w tych maszynach lubią padać sprzęgła, bo nie podaje papieru z kasety, rolki ani drgną, sprawdzałem omomierzem cewkę sprzęgła i nic, przerwa :(
  • REKLAMA
  • #2 619216
    adremserwis
    Poziom 12  
    Padać lubi, ale tyko przy złej pogodzie. :wink: Sprawdź uszczelniacze za zębatkami, oraz stan zębatek. Jeśli są wytarte to sypie się uszczelniaczem :) Musisz rozkręcić wywoływaczkę i sprawdzić stan mieszadeł. Narazie.
  • REKLAMA
  • #3 619391
    e-than
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    W tych maszynch przy sporym przebiegu lubia sie wycierac bushingi z tyłu sekcji włąsnie koło zę batek a co do sprzęgieł to akurat lubia często "padać" szczególnie to obracające gumowymi "półksięzycami" dla klienta to koszt cos koło 200 8O ale co zrobić te typy tak mają pomaga czasami dokładnie ich wyczyszczenie i od tłuszczenie jakoś tak na sucho lepiej działają hehe
    see yaa
  • #4 619400
    mcciuciek
    Poziom 19  
    Ocena: 9
    siemanko możesz sprawdzić czy listwa regulują ca developer na wałku magnetycznym nie jest za wysoko i wtedy za dużo dv na wałku mag. i troche potrafi sypać
REKLAMA