logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medion PHILIPS SAA7134 - zielone kreseczki i problemy z dekoderem Polsatu

stopka 20 Kwi 2009 13:54 2499 2
REKLAMA
  • #1 6436259
    stopka
    Poziom 2  
    Witam.

Jakiś czas temu kupiłem kartę Medion na chisecie PHILIPSA SAA7134 (na pcimcia).
    Testowałem na trzech komputerach przenośnych. Wyświetlany obraz posiada z prawej strony zielone kreseczki (załącznik), dodatkowo po podłączeniu do dekodera cyfrowego polsatu trudno stwierdzić co właściwie wyświetla na lcd.

Stanowisko sprzedającego jest następujące: zakłócenia w odbiorze TV to wynik zakłóceń na linii zasilania z NTB, a cyfrowy polsat powinienem sprawdzić programem power cinema 5.0.

Testowałem na HP NX6310, NX6110 oraz FSC Amilo V8010.
    Antena dachowa bez wzmocnienia sygnału.
    Dekoder polsatu podłączony przewodem euro-chinch, testy w ChrisTV w trybie "COMPOSITE".

Nieuzasadniona ekspertyza w serwisie kosztuje 25zł!!! ...no cóż nie chciało mi się czytać strony "o mnie" w serwisie aukcynym przed zakupem.

Bardzo proszę o opinię, czy warto reklamować to urządzenie.

pozdrawiam
    Tomek
  • REKLAMA
  • #2 6442860
    mancymonek
    Poziom 20  
    Ocena: 13
    Witam

Kupiłem prawdopodobnie taką samą kartę , cena 49 zł także w serwisie aukcyjnym, padła po 4 dniach używania , ale wszystko było ok zanim padła.
    Reklamowałem , dostałem nową i działa jak narazie dobrze.
    Z tego co widzę te paski zielone to nie są żadne zakłócenia obrazu pochodzące z anteny obojętnie czy to sieci kablowej czy satelity.
    Reklamuj, napewno warto.

mancymonek
  • #3 6527836
    SunHill
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    stopka napisał:
    Stanowisko sprzedającego jest następujące: zakłócenia w odbiorze TV to wynik zakłóceń na linii zasilania z NTB
    A podczas pracy na baterii? nie ma chyba stabilniejszego źródła więc podważyło by to teorię sprzedającego
REKLAMA