logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Acronis True Image Home 11.0 - tworzenie obrazu partycji

mrozilla 22 Kwi 2009 13:14 3129 2
REKLAMA
  • #1 6443747
    mrozilla
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    Witam
    Nie wiedziałem gdzie to umieścić, więc umieściłem tutaj, mam nadzieje, że dobrze trafiłem.
    Otóż mam pytanie, zacząłem używać tego programu i zrobiłem kopię partycji C na dysku HDD podłączonym do laptopa przez USB wypaliłem bootowalną płytkę, restartuję system, bootuje z płyty mam do wyboru opcję uproszczoną programu i pełną (ze sterownikami USC itp) wybieram czy to pierwszą czy drugą to w miejscu gdzie mam wybrać lokalizację pliku obrazu nie mam możliwości wyboru partycji dysku HDD podłączonego przez USB, widnieje tam 5 partycji z wbudowanego dysku, ale ten zewnętrznej ani śladu...
    Co zrobić aby była ona widoczna?
    Ogólnie używam Visty x64 więc chyba format partycji to NTFS (nie jestem pewien) a tego dysku o ile się nie mylę to FAT32 (wcześniej używany na Win XP, ale z CHYBA nie zmienianą strukturą)
    Więc jakie rady?
    pozdro

EDIT.
    Po naciśnięciu prawego klawisza (właściwości) na którykolwiek z dysków wbudowany jak i ten na USB widnieje napis System plików: NTFS
  • REKLAMA
  • #2 6443858
    jokrasa
    Poziom 28  
    Ocena: 89
    Witam.

Spróbuj zrobić kopię partycji, ale jako miejsce zapisu wskaż mu tym razem jakąś dowolną partycję na HDD ale w kompie.

Dodano po 5 [minuty]:

a nie można nagrać obrazu tej partycji na płytę ?
  • #3 6445364
    mrozilla
    Poziom 17  
    Ocena: 29
    no ok poradzone, a kolejne pytanie, bo sie jak bootuje z płyty to wszystko ładnie graficznie tylko rozdziałka tego to 640x420 jak nie mniejsza i takie pikselowate to wszystko, nie da rady jakoś tego ładniej zrobić w lepszej rozdzielczości?
REKLAMA