Witam.
Mam tak pralke i ostatnio zaczela mi sie buntowac....
(uruchamiala sie raz na jakis czas, robila sobie dlugie przerwy wczasei prania). W pierwszej kolejnosci sparwdzile zamek(elektroniczna blokade), byla uszkodzona wiec ja wymienilem na nowa.... poprawilo sie na tyle ze pralka startowala za kazdym razem, ale nadal w czasie prania robila sobie przerwy. Postanowilem rozebrac programator.... NO I TUTAJ ZACZELA SIE PRZYGODA
ladnie go rozebralem ale na koniec rozsypal mi sie mamechanizm czasowy(chyba tak to sie nazywa... rozpadly sie wszystkie zebatki itd..)
. W programatrze styki byly po nadpalane ale jeszcze w przyzwoitym stanie.... wiec je poczycilem i zaczolem skaldac programator ... po ciezkich walkach zlozylem go....
odpalam pralke...
i DZIALA tylko ze pranie robi mi tak mniejwiecej 2 razy szybciej niz powinna 8O
no i programator sie zacina... i z tego co zaobserwowalem nie dziala grzalka:(
1. Czy jest szansa ze ten programator bedzie jeszcze zyl...????
2. Czy moglo sie jeszcze cos spalic w tej pralce... (nie pamietam czy przed rozebraniem grzalak grzala:( )
3. Moje obserwacje wiekszosci gdzie byly izolacje na zciskach kabli (takie biale plastikowe) sa nadtopione...
DZIENKI ZA POMOC POZDRAWIAM
Mam tak pralke i ostatnio zaczela mi sie buntowac....
(uruchamiala sie raz na jakis czas, robila sobie dlugie przerwy wczasei prania). W pierwszej kolejnosci sparwdzile zamek(elektroniczna blokade), byla uszkodzona wiec ja wymienilem na nowa.... poprawilo sie na tyle ze pralka startowala za kazdym razem, ale nadal w czasie prania robila sobie przerwy. Postanowilem rozebrac programator.... NO I TUTAJ ZACZELA SIE PRZYGODA
1. Czy jest szansa ze ten programator bedzie jeszcze zyl...????
2. Czy moglo sie jeszcze cos spalic w tej pralce... (nie pamietam czy przed rozebraniem grzalak grzala:( )
3. Moje obserwacje wiekszosci gdzie byly izolacje na zciskach kabli (takie biale plastikowe) sa nadtopione...
DZIENKI ZA POMOC POZDRAWIAM