logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SE K800i nie łączy rozmów, ale SMS-y działają - możliwa blokada telefonu?

rafalbecht 27 Kwi 2009 21:00 3023 5
REKLAMA
  • #1 6463846
    rafalbecht
    Poziom 28  
    Ocena: 34
    Witam tel. jak w temacie i nie mogę odebrać rozmowy ani z niego zadzwonić sms-y idą bez problemu. Przy próbie aktualizacji telefonu wyświetlił komunikat (zarządzanie telefonem sonyericsson komunikacja przerwana) nie wiem jak mam to rozumieć, ale drogą dedukcji mam podejrzenia że koleś od którego kupiłem telefon jakiś rok temu, a kupiłem go ze wszystkimi papierami przestał opłacać abonament i zablokowali telefon co prawda on go brał w plusie, a ja mam w erze simlock jest zdjęty, ale zablokowanie telefonu chyba nadal jest możliwe po adresie e-mail telefonu. Proszę o jakieś sugestie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6463904
    kuba2102
    Poziom 20  
    Zablokowanie telefonu jest mozliwe poprzez IEMI i nie zalezy jaka karte masz w srodku. Telefon loguje sie do sieci i blokuja sie automatycznie polaczenia i smsy i na ekranie pojawia sie przekreslona sluchawka. W twoim przypadku to prawdopodobnie problem z Software skoro smsy ci ida. Jesli nie mozesz zrobic tego przez SEUS to sciagnij sobie setool lite i do tego paczke FS czyli oprogramowanie telefonu.
  • REKLAMA
  • #3 6465294
    rafalbecht
    Poziom 28  
    Dzięki kuba2102 zmiana oprogramowania pomogła tylko teraz jeszcze raz muszę zdjąć simlocka.
  • REKLAMA
  • #4 6466067
    kuba2102
    Poziom 20  
    Nie musisz placic za zdjecie simlocka jak cos, jesli CID (CID=wersja zabezpieczen) w telefonie jest nizszy niz 53 to zdejmiesz simlocka za darmo i w domu. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 6466196
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1667
    kuba2102 napisał:
    Nie musisz placic za zdjecie simlocka jak cos, jesli CID (CID=wersja zabezpieczen) w telefonie jest nizszy niz 53 to zdejmiesz simlocka za darmo i w domu. Pozdrawiam

Z cid 53 też zdejmie za darmo.
  • #6 6773031
    rafalbecht
    Poziom 28  
    Telefon po zmianie oprogramowania działa poprawnie.
REKLAMA