logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

HP Pavilion - wyłączył się, a teraz ciemność po włączeniu

coockney 01 Maj 2009 09:08 1165 9
REKLAMA
  • #1 6477139
    coockney
    Poziom 10  
    Witam wszystkich serdecznie pracuje na Hp laptopie i dzis rano sie trosze zdziwilem bo po wlonczeniu go windows sie zaladowal ale myszka nie dzialala wiec go wylonczylem recznie nie przez windowsa bo sie nie dalo i sie juz nie chce wlonczyc! Slychac tak jakby komputer pracowal wiatraki chodza ale ekran sie nie zalancza i chyba windows tez bo nie slychac!!
    Prosze o wskazowki co moge z tym zrobic i ewentualnie co sie moglo zepsuc :( Pozdrawiam i dziekuje za odp
  • REKLAMA
  • #2 6477169
    cichy lis
    Poziom 28  
    Ocena: 94
    Witam- sprawdź pamięci ram- może nie kontaktuje
  • REKLAMA
  • #3 6477172
    jokrasa
    Poziom 28  
    Ocena: 89
    Laptop HP - jaki model?

Odłącz baterie, odczekaj z 5 minut. Podłącz samo zasilanie bez baterii.

Czy pokazuje się chociaż logo startowe HP lub procedury POST, a nie startuje dalej WIN ?
  • #4 6477323
    coockney
    Poziom 10  
    W tej chwili jestem w pracy i nie mam go przy sobie model to hp pavilion i przy zalanczaniu nie pokazuje nic czarny ekran!!Dzieki za odp

Dodano po 38 [minuty]:

Wlasnie sie dowiedzialem ze mam duzo szczescia bo gwarancje mam do 9 maja :) ale najbardziej sie boje o dysk czy ktos moglby mi powiedziec czy mogl dysk pasc??Wielkie dzieki (sorki za brak PL ale jestem za granica)
  • REKLAMA
  • #5 6477445
    mat_ed
    Poziom 43  
    Ocena: 268
    1. Dokładny model laptopa podaj, a nie piszesz HP Pavilion.
    2. Popraw błędy w pierwszej wiadomości!
  • REKLAMA
  • #6 6477508
    skaktus
    Poziom 37  
    Ocena: 315
    Cytat:
    sorki za brak PL ale jestem za granica)

No i co z tego że jesteś za granicą ? PL znaki tu nie mają do rzeczy. W dodatku piszesz jak dzieci z podstawówki - bez składu i ładu.

Napisz jak coś dodatkowo na jakim systemie jest komputer.

Czy mógł paść dysk - trudno stwierdzić. Wypadało by sprawdzić na innym komputerze, ale nie wiem czy z koeli możesz - jeśli masz plomby to nie możesz.

Oddawaj do serwisu, przynajmniej ci sprawdzą i naprawią.
  • #7 6477515
    slvestr
    Poziom 32  
    Ocena: 89
    Wina dysku to to raczej nie jest. A jak jest na gwarancji to go im oddaj, a jak coś to dane z dysku możesz skopiować na innym komputerze.

Dodano po 1 [minuty]:

Plomb na wyjęcie dysku to raczej nie ma.
  • #8 6477565
    coockney
    Poziom 10  
    Ok Wielkie dzieki za info chlopaki!!
  • #9 6478034
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 587
    coockney, albo poprawisz swoje nieuctwo i niechlujstwo w postach, albo dostaniesz urlop od pisania postów który przeznaczysz na powtórkę kursu języka polskiego na poziomie szkoły podstawowej.
  • #10 6478447
    coockney
    Poziom 10  
    Kolego to jest forum a nie szkola!!Bez podniety prosze bardzo!!Na urlop to ja sie wybieram w czerwcu i mam gdzies twoje bany!!Bez obrazy kolego udzielajacych mi odp!!

Moderowany przez jankolo:

Za niechlujstwo w pisaniu postów oraz lekceważenie polecenia moderatora blokuję koledze możliwość pisania na forum do dnia 15.05.2009.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z laptopem HP Pavilion, który po ręcznym wyłączeniu (z powodu niedziałającej myszy po załadowaniu systemu) przestał poprawnie startować. Laptop włącza się, wentylatory pracują, ale ekran pozostaje czarny i system Windows się nie ładuje, bez wyświetlania logo producenta czy procedury POST. Zasugerowano sprawdzenie pamięci RAM pod kątem styku oraz próbę uruchomienia laptopa bez baterii, jedynie na zasilaczu. Podkreślono potrzebę podania dokładnego modelu HP Pavilion dla lepszej diagnostyki. Użytkownik wyraził obawę o dysk twardy i dane, lecz inni uczestnicy dyskusji uznali awarię dysku za mało prawdopodobną przyczynę problemu. Ze względu na trwającą gwarancję (do 9 maja), zgodnie z poradami forumowiczów, najlepszym rozwiązaniem jest oddanie sprzętu do serwisu gwarancyjnego. Zaznaczono, że dane z dysku można zazwyczaj skopiować na innym komputerze, a wyjęcie dysku zazwyczaj nie narusza plomb gwarancyjnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA