logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic EMSS 336 - poszukuję kodów do programowania itp.

jaktotakto 04 Maj 2004 11:07 3619 10
REKLAMA
  • #1 624754
    jaktotakto
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    ... jak w temacie ... poszukuję wszystkiego co może być pomocne przy programowaniu centrali Panasonic EMSS 336 ... kody programowania, sposób podłączenia komputera lub jak z konsoli zaprogramować to ustrojstwo... w szczególności jak zmienić uprawnienia poszczególnym abonentom ... pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 628353
    jaktotakto
    Poziom 12  
    pomocy ... plizzzzzz ... a może jest jakiś model bardzo podobny do powyższego z którego dokumentacja by się nadała ... bo strasznie dziwna ta sprawa ... niewiele informacji w sieci na ten temat ... wręcz nic ... pozdrawiam
  • #3 629516
    kaz69
    Poziom 37  
    Ocena: 531
    Musisz podać co cię interesuje.Ja osobiście tego nie mam ale mogę mieć wgląd i przepisanie strony może 2.Poszukam oprogramowania.Z ilu sekcji składa się centralka?
  • REKLAMA
  • #4 629875
    jaktotakto
    Poziom 12  
    witam ... centrala posiada dwie sekcje ... chciałbym mieć możliwość zmieniania użytkownikom ograniczeń do wyjść na miasto tudzież zmiany numeru abonenta ... jest do centrali podłączona konsola ... może z niej można to oprogramować ... miałem do czynienia z panasonicami ale troszkę mniejszymi (206/308/616) ale to dla mnie nowość ... pozdrawiam
  • #5 632015
    kropka73
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Zapomnij o kodach do tej centrali. Najlepszy sposób to terminal dla dosu (ja używam Telixa ver3.15) Centrala zgłasza się własnym interfejsem oczywiście po angielsku. Jest tam bardzo przejrzyste menu, w którym nie zabłądzisz. Kabel bedzie pasował od TD1232.
    Będziesz chciał schemat kabla to pisz.
    Pozdrawiam

PS Instrukcja ma 1500 stron i zajmuje ponoć 15MB ale nie mam
  • REKLAMA
  • #6 802061
    jaktotakto
    Poziom 12  
    powracam do tematu bo już chyba dojrzałem do niego ... sprawa jest następująca ... czy można za pomocą konsoli kx-t96300 zaprogramować w centrali emss 336 równoległe dzwonienie dwóch aparatów oraz jak można zmienić z niej numery wewnętrzne ale tak by były one również DDI ... aha i czy nie jest przypadkiem tak że kx-td500 to coś bardzo podobnego do tej centrali? ... bo jeśli tak to gdzie można znaleźć jakąś instrukcję programowania? ... dziękuję za wszelką pomoc
  • REKLAMA
  • #7 803332
    kropka73
    Poziom 15  
    Ocena: 10
    Konsola jest pełnoprawnym terminalem tej centrali. Można nie tylko programować centralę,ale i ją obsługiwać.

TD500 jest następcą 336. Jest centralą cyfrową. Pasują do niej również karty od 336.

Instrukcje są w internecie tylko trzeba poszukać trochę głębiej.
    Ja ściągałem z angielskiego lub niderlandzkiego serwera. Są też na rosyjskich stronach, ale tam trafiają się tłumaczone na rosyjski.
    Rozmiar od kilku do kilkunastu MB!!!!
  • #8 808026
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    JA POSIADAM INSTRUKCJE DO TEJ CENTRALI ZAJMOJE OKOLO 8,5 MB I PROGRAM POD WINDE ALE TYLKO DO ODCZYTU....
  • #9 816418
    oscar2000
    Poziom 34  
    Ocena: 160
    instrukcja programowania 336
    Załączniki:
    • T336BX.part4.rar (194.71 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • T336BX.part3.rar (1.91 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • T336BX.part2.rar (1.91 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • T336BX.part1.rar (1.91 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #10 817395
    jaktotakto
    Poziom 12  
    wielkie dzięki ... a już myślełem że to beznadziejna sprawa ... pozdrawiam
  • #11 835792
    jaktotakto
    Poziom 12  
    na CPU ustawiłem System Administration Device Selection Switch na 4 ... niestety nie udało mi się z konsoli wejść w tryb programowania ... cały czas proiła konsola o przyporządkowanie jako SAD ... po ustawieniu na 2 switcha i resecie procesora na kosoli pojawił się Initial Screen ... i tu zaczyna się problem ... z instrukcji: to conclude this screen and avance to the next screen press RETURN key ... czy klawisz ten jest dostępny tylko z Full Keyboard czy może jakaś inna kombinacja klawiszy go zastępuje, bo dosyć ciężko znaleźć odpowiedź na to pytanie w tych 1600 stronach ... aha i jeśli ktoś wie jakie są hasła defaultowe do poszczególnych Protection Level to byłbym zobowiązany ... czy 1234 też obowiązuje w tej centrali? ... pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programowania centrali Panasonic EMSS 336, w szczególności poszukiwania kodów programowania, sposobów podłączenia komputera oraz możliwości konfiguracji uprawnień abonentów i zmiany numerów wewnętrznych. Centrala posiada dwie sekcje, a programowanie można realizować za pomocą konsoli KX-T96300, która jest pełnoprawnym terminalem umożliwiającym zarówno programowanie, jak i obsługę systemu. Kabel do połączenia z komputerem może być taki sam jak do modelu TD1232. Centrala EMSS 336 jest poprzednikiem modelu KX-TD500, który jest cyfrową centralą kompatybilną z kartami EMSS 336. Instrukcje programowania są dostępne w internecie, choć często w językach angielskim, niderlandzkim lub rosyjskim, a ich rozmiar może sięgać kilkunastu megabajtów. Domyślne hasła do poziomów ochrony nie są jednoznacznie potwierdzone, ale istnieje podejrzenie, że standardowe 1234 może obowiązywać. W trakcie programowania z konsoli pojawiają się pytania o przyporządkowanie jako System Administration Device (SAD) oraz problemy z nawigacją w menu, gdzie klawisz RETURN jest wymagany do przejścia dalej, co może wymagać pełnej klawiatury lub odpowiedniej kombinacji klawiszy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA