logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić jakość wejścia VIVO na ASUS V8200 (GF Ti200)?

wolu 04 Maj 2004 15:53 1185 4
REKLAMA
  • #1 625180
    wolu
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam problem z wejściem VIVO (VideoInVideoOut) na karcie graficznej ASUS V8200 (GF Ti200). Otóż o ile wyjście jakością jest identyczne jak na wszystkich nVIDIACH to WEJŚCIE jest na maksa skopane, a przynajmniej ja mam z nim problemy. Otóż wejście ma kształt standardowego gniazda S-VIDEO. Ponieważ podłączam do niego starą analogową kamerę jak i stary magnetowid (oba z gniazdami chinch), więc stosuję przejściówkę S-VIDEO > CHINCH która miała zastosowanie w innej karcie przy WYJŚCIU telewizyjnym. Obraz jest spoko przy zgrywaniu filmów kręconych na nocnych libacjach itp. natomiast obraz oświetlonej słońcem przestrzeni zaczyna się zlewać w jasnych barwach i wogóle nie da się oglądać. Nie wiem czy wina leży przy złym przejściu z gniazda S-VIDEO na CHINCH czy przy słabym enkoderze wideo ??? Powiedzcie co o tym sądzicie, wiem, że na elektrodzie są tak zarąbiści ludzie, że zawsze coś pomogą...
  • REKLAMA
  • #2 625324
    remot
    Poziom 33  
    Ocena: 219
    odpowiedź może być tylko jedna - jeżeli coś nagrywasz na kamerę - to proponuje tylko w trakcie nocnych libacji na cmentarzu - bo tylko wtedy jest co pooglądać
  • REKLAMA
  • #3 625335
    candle
    Spec od monitorów
    Ocena: 18
    a na tym cmentarzu to co? rozmawiasz z rodzina?
    plac zabaw zamkneli?
  • REKLAMA
  • #4 625350
    zodiak318
    Poziom 34  
    Ocena: 306
    Może coś w ustawieniach programu do z zgrywania. Zobacz na innych programach do zrzutu, np. z świetnym i prostym Virualdub (choć nie jestem pewien czy działa z tą kartą)
  • #5 626684
    wolu
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    co wy z tym cmentarzem ?!? :? a ty candle uważaj co mówisz chwieju agrr

Niestety to nie jest zależne od programu, chociaż każdy program korzysta z tych samych sterowników (chyba nVIDIA WDM). Interesuje mnie tylko czy potrzebny jest odpowiedni układ konwertujący sygnał z gniazda CHINCH na S-VIDEO ??
REKLAMA