logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie radia VW Beta V Philips w Golf III - brak działania po zamianie z Alpha

marcin.koz2910 07 Maj 2009 18:05 3349 2
REKLAMA
  • #1 6502554
    marcin.koz2910
    Poziom 27  
    Ocena: 387
    Witam

Poczytałem na 4um tym i 4 innych i już mnie bierze jasna cholera.

Na foto jest moja kostka z radia i tak u mnie jest tak:

- gruby brązowy masa wiadomo
    - gruby czerwono biały stały plus
    - cienki niebiesko szary podświetlanie radia włączane na włączniku świateł
    - cienki brązowo czerwony 12V po kluczyku (kluczyk jest to jest napięcie nie ma klucza nie ma napięcia)
    - cienki uchlastany niebiesko biały sygnał prędkości (głośność w zależności od szybkości) i teraz tak dlaczego mam go uchlastanego? po co to ktoś tak zrobił?

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

I mam rozumieć że taki rozstaw przewodów oraz ich funkcje są jak najbardziej poprawne
    (korzystałem z opisu internautów forach)

I teraz tak podłączyłem pod taki zestaw radio Alpha i działa bez problemów trzyma pamięć i jest elegancko

Natomiast jak podłączę zamiast Alphy Beta to nie działa

Masa na mase, plus na plus, podświetlanie na podświetlanie a tan po kluczyku to gdzie bo ja go wpinam na SAFE o nic robiłem różne mostki też nic

A jeden kolega naAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany dał opis jak to podłączyć i też tak robiłem i nic (tam jest napisane tak na pin8 mase i tak jest; na pin 7 plus z aku i tak jest; a na pin 6 po napięcie kluczyku; ale jak po kluczyku jak tam jest na pinie 6 SAFE )????

Kurna nic nie kapuje a na dodatek z tego radia BETA jest zdarta ta wlepa z opisami pinów :/
    Nie wiem czy coś z opisami pinów nie jest namieszane :/

EDIT

Kurde znalazłem ;] jednak ruski to są równi ludzie mają wszystko :P tylko ta zasrana ich cyrylica :/

Ja tam wyczytałem że trzeba zrobić jakąś zworkę żeby to radio działało w Golf III ale co ja już różnych zworek i przemian przewodów narobiłem i dalej kurna nic

A jeszcze jedno jak podłącze samo plus i minus u mnie w pracowni to radio śmiga a w aucie z nie ruszy
    Jedyne co to raz odpaliło się w aucie ale gubił pamięć po wyjęciu klucza. . nie pamiętam układu przewodów czy zworek nie wiem jak to było eh..

Zmieniłem tytuł z: "Radio nie odpala w Golfie III"- Regulamin punkt 11 i przeniosłem z Serwis. Zdjęcia proszę wklejać w ten sposób:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany [TW]
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 6503193
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1392
    A wystarczy tylko zerknąć na stronę kolegi oczywiście nie wyłączając myślenia ;) multimetr czy kontrolka też może być pomocny. :idea:

Dodano po 25 [sekundy]:

A wystarczy tylko zerknąć na stronę kolegi oczywiście nie wyłączając myślenia ;) multimetr czy kontrolka też może być pomocny. :idea:
  • #3 6503697
    marcin.koz2910
    Poziom 27  
    Ocena: 387
    daminiacz ale kurna kopalnia wiedzy THX wielkie :)

A to co mi admin zaznaczył to poczytałem że zdjęcia nie rozciągają strony to w czym problemos?

Rozumiem, że link od damiancza rozwiązał problem? W takim razie dodam od siebie, że przed założeniem nowego tematu należy czytać posty wyróżnione w dziale (Regulamin punkt 14):Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany Zamiast cyt: "...to autor jak i odpowiadający zostaną ukarani ostrzeżeniem, za nieczytanie ogłoszeń i za lenistwo w poszukiwaniu..." przenoszę do kosza. [TW]
REKLAMA