Witam.
Mój problem polega na tym, że mplab nie rozpoznaje instrukcji rrf i rlf, gdy piszę w asemblerze. Wszystkie inne działają i się kompilują a przy tym pogrubiane są na niebiesko, tylko te dwie nie działają. Procesor to PIC18f2550. A oto co mi zwraca:
Proszę o pomoc, bo już nie wiem co robić.
Mój problem polega na tym, że mplab nie rozpoznaje instrukcji rrf i rlf, gdy piszę w asemblerze. Wszystkie inne działają i się kompilują a przy tym pogrubiane są na niebiesko, tylko te dwie nie działają. Procesor to PIC18f2550. A oto co mi zwraca:
Make: The target "C:\Documents and Settings\Chrionic\Pulpit\Projeky PIC\mnozenieU2.o" is out of date.
Executing: "C:\Program Files\Microchip\MPASM Suite\MPASMWIN.exe" /q /p18F2550 "mnozenieU2.asm" /l"mnozenieU2.lst" /e"mnozenieU2.err" /d__DEBUG=1
Error[113] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 58 : Symbol not previously defined (Prze)
Error[108] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 60 : Illegal character (1)
Warning[226] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 62 : Destination address must be word aligned
Warning[226] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 65 : Destination address must be word aligned
Error[108] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 67 : Illegal character (1)
Warning[226] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 69 : Destination address must be word aligned
Error[108] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 73 : Illegal character (1)
Warning[207] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 74 : Found label after column 1. (rrf)
Error[122] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 74 : Illegal opcode (LH2)
Warning[207] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 75 : Found label after column 1. (rrf)
Error[122] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 75 : Illegal opcode (LL2)
Error[122] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 98 : Illegal opcode (rlf)
Warning[207] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 99 : Found label after column 1. (rrf)
Error[122] C:\DOCUMENTS AND SETTINGS\CHRIONIC\PULPIT\PROJEKY PIC\MNOZENIEU2.ASM 99 : Illegal opcode (WHH)
Proszę o pomoc, bo już nie wiem co robić.